Skip to main content

Saiskos ihmetellä?

Väki ikääntyy.
Yhä useampi ikäihminen sinnittelee omassa kodissaan, iän karttuessa yhä huonokuntoisempana. Mikä sitten neuvoksi, jos ja kun…

Ja sitten: Kova poru käy jatkuvasti, että emme saa tarpeeksi vastinetta EU-rahoillemme. Ei ainakaan täällä Perniössä niistä rahoista mitään näy.
Mitäs näillä asioilla on keskenään tekemistä? No, sitä vain, että vanhusten kanssa tekemisissä oleville (kukapa meistä ei olisi) on tarjolla ilmainen, EU:n rahoilla kustannettu ensiapukurssi Perniön lukiossa 11. ja 15 pv. marraskuuta.

Kurssi uhkaa peruuntua vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Onko todella niin, että kaikki jo tiedämme, miten hätätilanteissa on toimittava? Vai kannattaisiko pari syksyistä iltaa uhrata opille, joka joskus voi osoittautua elintärkeäksi – kirjaimellisesti.

Jos haluat lisäoppia pätevän ammattilaisen opastuksella, ilmoittaudu kurssille vielä tämän loppuviikon aikana Perniön SPR:n toimipisteeseen.
Aikaisemmin kansalaisopiston järjestämän ei aina halvat ensiapukurssit ovat olleet hyvinkin suosittuja.

Saiskos ihmetellä?

Olavi Alkio

Vanhusten palveluista ei saa leikata

Salon kaupungin taloudellinen tilanne on heikentynyt ja parhaillaan käytävissä vuoden 2011 talousarvioneuvotteluissa etsitään keinoja kaupungin käyttötalousmenojen vähentämiseksi. Keinoina on harkittu mm. kaupungin vanhusväestölle tarjottavien palvelujen supistamista sekä Salon kaupungin työntekijöiden kahden viikon lomauttamista.
Vanhusväestölle annettavat palvelut ovat lakisääteisiä palveluja, joista kaupungin on huolehdittava asianmukaisesti. Mikäli kaupungille etsitään lyhytnäköisesti säästöjä mm. vanhusväestölle suunnattavia kotipalveluja vähentämällä, laitoshoitoa vähentämällä tai henkilöstöä lomauttamalla, syntyneet säästöt aiheuttavat lisäpainetta mm. erikoissairaanhoidon kustannuksiin ja huonosti toteutuneilla säästöillä aiheutetaan todellisuudessa kaupungin käyttömenojen nousua.
Eläkeliiton Perniön yhdistys on erittäin huolestunut nykytilanteesta ja vetoaa kaupungin päättäjiin, ettei kaupungin ikäihmisille annettavia palveluja heikennetä vuonna 2011.
Salon eläkeläisjärjestöjen käytössä olevat kaupungin toimitilat tulee saada maksuttomiksi.

Eläkeliiton Perniön yhdistys
Jaa artikkeli: