Skip to main content

Sähkön epävarmuus närästää Kuovilassa, Caruna lupailee parannuksia

Seppo ja Merja Lehto miettivät, onko enää jäljellä montaakaan perinteistä tiilimuuntajaa, joiden läpi todella kulkee sähkö. Yksi näkyy taustalla Valkjärven tilan pihassa.

Valkjärven tilan pihalla Kuovilassa Salon ja Raaseporin rajan tuntumassa riitti tiistaiaamuna lunta ja lisää tuli, mutta yksi odotus ei ollut toteutunut, vaikka edellisenä yönä oli tuullutkin railakkaasti.
–Olin varma, että tänään ei ole sähköä, mutta onpa vaan, myönsi Seppo Lehto.

Hänen lisäkseen navetan kulmalla seisoivat puoliso Merja Lehto ja lähempänä Koskea asuva Ville Porkka. Tiistai oli melkeinpä säännön vahvistava poikkeus: Kuovilassa on monella mitta täysi sähkökatkoja, joita sattuu kyläläisten mielestä luvattoman usein.
–Tapani-myrskyn jälkeen puhuttiin maakaapeloinneista, mutta siitä ei asia ole edennyt, Merja Lehto harmittelee.

Tie Kuovilaan Kosken asemalta kulkee pitkin metsiä mutkitellen ja koukkii molemmin puolin Varsinais-Suomen ja Uudenmaan rajaa. Varsinais-Suomen puolelta tuleva linja päättyy Kisakeskukseen ja ilmajohdot ovat osoittautuneet hyvin häiriöherkiksi.
–Tuntuu, että parin viime vuoden aikana tilanne on mennyt vain huonommaksi, Ville Porkka sanoo.
–Siirtomaksu on kyllä noussut ja sitä perustellaan toimitusvarmuudella.

Kyläläiset ovat olleet puheissa verkkoyhtiön suuntaan viime vuosina toistuvasti.
Nyt tarkoituksena on järjestää Kuovilan kisakeskuksessa maaliskuussa tapahtuma, johon on kutsuttu myös Carunan edustajia paikalle. Tarkoituksena on tuoda selvästi esiin tilanne ja huoli.
Carunan viestinnästä vahvistetiin tiistaina, että yhtiöstä tulee edustus myös tilaisuuteen.
Varsinainen hyvä uutinen oli se, että valoa tunnelin päässä näkyy: Carunan viestinnän kautta selvisi, että yhtiöllä käynnissä investointihanke, jossa Kuovilan aluetta syöttävää keskijänniteverkkoa kaivetaan maan alle ja tämä parantaa toimitusvarmuutta osaltaan.

Koko juttu 24.2. lehdessä!

Jaa artikkeli: