Skip to main content

Särkisalon jätetaksasta poistuivat sinkkutaloudet

Särkisalon jätetaksa nousee. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina korotukset, jotka tietävät tavalliselle yhteisastiaa käyttävälle kotitaloudelle reilun kolmenkympin lisälaskua vuodessa.
Särkisalon jätetaksa on ollut voimassa vuodesta 2004. Kompostoiva talous maksaa yhteisastian käytöstä ensi vuonna 80 euroa vuodessa, kaikki  jätteet samaan astiaan kippaava talous maksaa 127 euroa.
Saman tien hinnastosta poistuivat Särkisalon kunnan aikaiset yhden hengen taloudet, jotka saivat käyttää yhteisastioita muutamaa kymppiä halvemmalla.

Mökkikausi kestää päätöksen mukaan toukokuun alusta syyskuun loppuun. Kompostoivat mökkiläistaloudet maksavat viidestä kuukaudesta 65 euroa ja kompostoimattomat 90 euroa. Jos mökkiä käytetään pidempään, se katsotaan jätetaksassa vakituiseksi asunnoksi.

Kiskossakin jätetaksat ovat perua vuodelta 2007. Uudet taksat tietävät reilun parinkympin menolisää tavalliselle 240 litran ”Sulon” täyttäjälle. Uutta taksassa on ”hukkanouto”, josta veloitetaan saman verran kuin pienimmän jäteastian tyhjennyksestä. Hukkanouto on kyysessä, jos jäteauto ei pääse astioiden luokse tai astia ei ole  siellä missä pitäisi.

Jos asunnossa tuotettu jätemäärä on poikkeuksellisen pieni tai asuntoa käytetään vähän, kaupunki voi hakemuksesta määrätä maksettavaksi jätehuollon perusmaksun joka on 45 euroa vuodessa.

Jaa artikkeli: