Skip to main content

Saarelaisen työmatka on meritietä

Jenny Westberg kiinnittää venettä Skatan laituriin.Harvoin tulee helmikuussa oltua Suomessa vesillä muuten kuin autolautan kyydissä. Tänä talvena sekin käy, kun jäistä ei ole merellä tietoakaan.  Maanantaiaamuna väli Särkisalon Ulkoluodosta Raaseporin puolelle Skataan oli tuulen peruina kuoppainen, mutta matka lyhyt, vain muutaman minuutin.
–Autollahan meiltä sitten menisi pihalta pihaan se puolitoista tuntia, summaa Jenny Westberg.

Siinä, missä uutiset kertovat paljon nuorten aikuisten lähdöstä kaupunkiin ja jäämisestä sille tielleen, ollaan nyt toisenlaisen tarinan äärellä.  Jenny Westberg on varttunut Ulkoluodon Finnholmenissa ja aikoo asua Särkisalossa edelleen.
–Opiskeluaikanakin aika monena viikonloppuna tulin Särkisaloon pois hälystä, Westberg kertoo.

Opinnot veivät hänet välillä Turkuun ja tradenomin paperit Novia -ammattikorkeakoulusta Westberg sai viime vuonna. 

 

Usein perusteena olla palaamatta maalle on työ tai sen puute: jotain pitäisi elääkseen tehdäkin. Westbergin kohdalla kysymykseen on jo vastaus: hän aloittaa melkein vastarannalla, Skatassa sijaitsevan Skatafén ravintoloitsijana ja vaikka kesäsesongin alkuun on vielä hetki, ovat työt jo täydessä käynnissä. Sisätiloissa tehdään pintaremonttia ja paljon muutakin pakollista tekemistä riittää.

Westbergillä on takana viiden vuoden kesätyökokemus Skatafessa ja kun ravintoloitsijaksi ryhtymiseen aukesi mahdollisuus, hän päätti siihen tarttua. Westberg uskoo, että tuttuus on etu, ja veneellä töihin kulkeva kesätyöläinen on kiinnittänyt monen asiakkaan huomion. 

Lue lisää 20.2. lehdestä!

Jaa artikkeli: