Skip to main content

Ryhmäliikuntatila tarpeellisempi kuin urheilukenttä

Yleisurheilukentän muutosta ylös Melassuon mäkeen on keskusteltu jo vuosikausia. Muutama vuosi sitten tehtiin paperille hieno suunnitelma, joka sisälsi muitakin yksityiskohtia. Mielestäni suunnitelmassa on tärkeämpiäkin osia kuin urheilukentän siirto.

Tärkeää olisi suuremman ryhmäliikuntatilan rakentaminen.
Ainakaan yleisurheilukentälle tuskin kovin paljon nykyistä suurempaa käyttöä löytyy. Jalkapallokenttä taitaisi olla ensisijaisempi. Myönnetään, että nykyisen urheilukentän puku- ja pesutilat ovat surkeat.

Minua kismittää, että useat ohjatut ryhmäliikuntatunnit joudutaan pitämään liikuntahallin palloilusalin puolella, koska valtava määrä jumppaavia naisia ei mahdu enää pieneen peilisaliin. Ongelma on ollut tiedossa jo useamman vuoden.

Kun zumbatunnit tulivat kaupungin tukeman liikunnan piiriin, palloilusalissa on zumbannut jopa yli sata naista kerralla. Ihan hyvä, että jokin tila sentään löytyy, mutta se voisi olla tarkoituksenmukaisempi. Ohjaajan sanat ja musiikki karkaavat turhan korkeaan tilaan. Samalla palloilun harrastajien tunnit vähenevät.
Me naiset tarvitsemme tilavan jumppasalin Perniöön! Osallistujien määrästä ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni. Jos sata naista maksaa zumbatunnista kolme euroa kukin, siitä tulee kaupungille 300 euroa per tunti. Ohjaajan palkan vähentämisen jälkeen taitaa jäädä aika lailla euroja jäljelle. Ja kun tämä toistuu viikosta toiseen, niin naiset taitavatkin tukea kaupunkia, ei toisin päin…

Torstai-illan jumppaaja

Jaa artikkeli: