Skip to main content

Tänään käyntiin pyörähtävillä matkamessuilla käydään kovaa kisaa seuraavan sesongin kävijöistä.
Eteläisen Salon matkailuyritykset ovat mukana messuilla varsin laajalla rintamalla.   
Sektorilla Särkisalosta Strömman kanavan kautta Teijon seudulle ja siitä Perniön kirkonkylään on tarjolla laaja valikoima palveluja tulijoiden käytettäväksi.  
Satsauksia on vuosien mittaan tehty alueelle niin yksityisrahoitteisesti kuin valtion toimesta;  matkailu-, ruoka- ja virkistyspalvelut ovat pitkälti yrittäjävetoisia.   Kuvaa täydentää muun muassa  Metsähallitus retkeilyalueineen ja Kirjakkalan ruukkialueelle kunnostettuine majoitusmahdollisuuksineen.  
Eteläisen Salon valteista yksi on epäilemättä sijainti. Esimerkiksi voidaan nostaa Teijo, minne ajaa uudelta Turku-Helsinki –moottoritieltä jopa alle puolessa tunnissa. Seutu on aivan ruuhka-Suomen sylissä, mutta silti kaukana kaupungin vilskeestä. Tarvittaessa kaupunkikeskuksiin on silti sen verran lyhyt matka, että kaupoillakäynnistä ei tule lomalaiselle kohtuutonta vaivaa.   
Kehityksen jatkaminen asettaa haasteet ennen muuta kaupunkisuunnittelulle.   
Salossa on tekeillä strateginen yleiskaava, johon piirretään suuntaviivat koko kaupungin maankäytölle. Kaavan on määrä olla valmis vuoteen 2012 mennessä.  
Kaavan laatijoilta vaaditaan erityistä paneutumista. Maankäytöllä  pitäisi säilyttää ympäristöstään toimeentulonsa saavien yrittäjien toimintaedellytykset, mahdollistaa ympäristöstä nauttiminen ja samalla ainutlaatuinen lounaissuomalainen luonto pitäisi saada pidettyä luontona.

Kamera ei ennaltaehkäise

Keskustelu koulujen turvallisuudesta sai uutta puhtia tiistaina, kun koulujen turvallisuutta pohtinut työryhmä luovutti esityksensä sisäministeri Anne Holmlundille.
Konkretiaa esityksessä on esimerkiksi koulurakennuksiin liittyen, listalla on niin kameravalvonnan lisäämistä, sammutinjärjestelmiä kuin mahdollisista vaaratilanteista pakenemista auttavia oviratkaisujakin.
Esityksissä on toisaalta käytännön järki – jos kohta käytännön toteutus on tietysti monen mutkan ja ajan takana.  
Valvontakamera toki taltioi sen, mitä tapahtuu mutta kuten esimerkiksi auton turvalaitteet, ne auttavat vasta kun vaaratilanne on sattunut ja tarvitaan paikkausta. Ennaltaehkäisijäksi niistä ei ole. Varsinainen viisasten kivi on vieläkin kääntämättä.

Jaa artikkeli: