Skip to main content

Runsaasti osanottajia ilmoittautunut Varsinais-Suomen Maakuntajuhlille Halikkoon

Ensi lauantaina ja sunnuntaina Halikossa vietettäville Varsinais-Suomen Maakuntajuhlille on ilmoittautunut erittäin runsas ohjelmansuorittajien ja kilpailijoiden joukko. Eri puolilta maakuntaa on ilmoittautunut lähes tuhat osanottajaa. Lauantaina klo15. alkavaan lentopallo-otteluun on ilmoittautunut 13 nais- ja miesjoukkuetta, sekä klo19 alkavan avajaisjuhlan voimistelu- ja kansantanhukilpailuun 8 joukkuetta. Seka-, mies- ja lapsikuoroissa on n.300 laulajaa ja Maakuntajuhlan kansantanhuajan yhteisesitykseen osallistuu lähes 200:n  tanhuajan värikäs joukko.
Sunnuntaiaamuna klo9 suoritettavaan  viestinjuoksuun on niinikään ilmoittautunut toistakymmentä joukkuetta ja seurojen lippuja osallistuu kunnianosoituksen sankarihaudalla ja juhlakulkueeseen 30.
Pääjuhlapaikkana on erittäin kaunis Keskusurheilukenttä Nuorisoseurantalon vieressä, lähellä Halikon asemaa. Kentälle on rakennettu laululava. Kentällä pidetään Nuorisojuhla lauantaina klo19 ja pääjuhla klo13.30. Vanha tuulimyllymäki, Kreivinmäki, uuden Turuntien varressa on mitä sopivin ulkoilmanäytelmän esityspaikaksi. Täällä vanhojen rakennusten ja rehevän luonnon siimeksessä esitetaan Topiaksen kirjoittama kansankomedia ”Isännän ääni” lauantaina yönäytöksenä klo22 ja sunnuntaina uusintana klo20. Esityksestä vastaa  nuorisoseurojen maakuntajoukkue teatterinj. Aili Heckelin johdolla. Nuorisoseurantalossa ovat Lastenjuhla sunnuntaina klo17 ja Nuorisoilta klo20. Juhlajumalanpalvelus on Halikon historiallisessa kirkossa ja sen päätyttyä on kunnianosoitus sankarihaudalla. Ohjelmasuorittajien värikäs juhlakulkue lähtee pääjuhlaan sunnuntaina Kihisten koululta klo13.

Jaa artikkeli: