Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillissorvaamon viikkorukki on polkaistu tulille jälleen.
***
Vastajauhettu loma alkoi retkellä Pohjois-Savoon ja takaisinkin.
Itsestä on kiinni, ottaako keikan vaikka alue- vai ruokapoliittisena katsauksena. Jos ensinmainittuna, jää eräskin asia kaihertamaan: maisemat sisävesienkin keskellä ovat paikoin oivallisia, mutta ruuhka-Suomeen tottuneen silmään hylättyjä taloja ja tiloja on tuonnempana teiden varsilla surullinen määrä.

Ei sillä, etteivät sisämarkkinat sinnepäin silti olisi vetäneet; jotenkin ilahdutti huomata perniöläislähtöistä maksamakkaraa siilinjärveläisen marketin hyllyssä.
***
Ruokapuolikysymys ei matkustavaisella muuten ole mahdoton ratkaistavaksi. Paikkaansa ei pidä marina, jonka mukaan vaihtoehdot maakunnissa ovat liikenneasemat tai ketjupaikat. Niiden lisäksi siellä täällä on sittenkin kelpo kattaus mutkattomia ja kohtuuhintaisia ruokapaikkoja.
Unohtamatta perinnettä: Kuopion torilta lunastettu muikkukukko maistui silakkaihmisenkin suussa.

Samalla kauppapaikalla on oivallettu jotain myyntipuheista.
Hassuimmathan vähän karsastavat muotopuolia vihanneksia; liian käyrä kurkku tai soikea tomaatti ei kelpaa.
Kuopiossa tomaattien standardeihin sopimattomuudesta oli tehty hyve: kojun kyltti kehotti ostamaan tästä tomaatit pitsaan tai keittoon. Tottapa siinä käytössä menee villimmänkin mallinen tomaatti eivätkä punaposket joudu haaskuun.

Toisaalta jostain on tingittävä: Turunmaan saaristossa sademäärät ovat olleet siksi vähäiset, että mökkimetsästä ei muuten ole kannattanut luulla löytävänsä kantarelleja sen pitsansa päälle.
***
Tietysti heinäkuuhun piti kuuluman joku määrä töitä, tarkemmin sanoen muutaman laatan vaihto kylpyhuoneeseen.
Saumausjuttuja miettiessä tuli mieleen ruoka-asia ja se, että liekö laatoittajan lempiruokaa silikon carne.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: