Skip to main content

Rokka riuhtaisi 700 kiloa

Remu Rokka oli Oulussa hyvässä kyykkykunnossa. Kuva Päivi Ristolainen, Suomen Voimanostoliitto.

Perniöläinen Remu Rokka oli alkuviikosta jos ei reissusta rähjääntynyt niin ainakin pienten kolotusten kiusaama.
–Kisan jälkeen yleensäkin on turpaan saanut olo ja maanantaina salilla oli vähän se olo, että nytpä painaa rauta paljon, Rokka hörähtää.

Lihasten juilintaa olennaisempaa on, millainen olo oli pääkopassa. Se oli nimittäin varsin mainio.  Takana olivat voimanoston SM-kilpailut Oulussa ja niistä Salon Voimailijoita edustava Rokka nappasi viidennen sijan.   Vaikka mitalit jäivät, täyttyi yksi omista tavoitteista. Rokan kokonaistulos oli 700 kiloa;  tähän lasketaan yhteen parhaat tulokset kolmesta lajista, jotka ovat jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto.
–700 kiloa oli tosi iso maali, myöntää Rokka.

Tulokset ovat nousseet tasaisesti; esimerkiksi viime vuoden syyskuussa perniöläisnostaja nappasi PM-kisoissa nelossijan 660 kilon kokonaistuloksella.  Onko uskallettua veikata, että syksyllä 2024 tulee kokonaistulokseen 40 kiloa lisää?  Ei lainkaan, sanoo Rokka.   Harjoituksissa on jo ylittynyt 730 kilon raja.
–Nyt on se tuntu, että ensi vuonna pistetään vielä pari napsua lisää siihen, miten tämä näkyy elämässä. Vielä lisää huomiota ravintoon, lepoon, venyttelyyn ja muuhun, Rokka toteaa.

Koko juttu 23.11. painetussa ja digilehdessä. 

 

Jaa artikkeli: