Skip to main content

Yritystoiminta, pieni ja laajempikin, näyttäisi olevan seudulla hyvässä vireessä.

Yksistään tässä lehdessä on neljä juttua, joissa kerrotaan joko uusista yrittäjistä, toiminnan laajenemisesta tai uusista ideoista liiketoiminnan kehittämiseksi.  

Se on selvää, että jokainen näistä ansaitsee onnentoivotukset.  Yhtä selvää on, että pelkällä onnella ei hyväkään yritysidea kanna alkua pidemmälle – lisäksi tarvitaan työtä, joskus kovaakin.

Paikallista yrittämistä voi arvottaa monella tavoin.   Rahastahan kyse on, pitäjän tai kaupungin mittakaavassa vireät yritykset pitävät elinkeinoelämässä kierroksia päällä.  Toisista tilastoista näkyy työllistävä vaikutus.
Oma arvonsa on laskettava esimerkillekin.   Ideasta, äkkiseltään aivan poskettomasta tuntuvastakin, voi kasvaa merkittävä yritys, tai vähintään yritys joka elättää perustajansa  perheineen.
Tämä sopii pitää rohkaisuna mielessä niin työttömyyteen kuin työhönsäkin kyllästyneen tai mielestään hyvää liikeideaa hautovan.
Neuvonnan tai taloudellisen avun puutteeseen ei yrityksen perustaminen ensiksi kaadu.

Luonnollinen valinta

Lähiruoka puhuttaa ja kiinnostaa enenevässä määrin.

Syitä on monia: halu syödä luomua, halu tukea paikallista viljelijää, halu saada ruokaa joka ei  ole matkustanut päiväkausia.
Kohta ollaan siinä hetkessä kesää, kun varsinkin vihannesten suhteen mielihalujen toteuttaminen on helppoa. Paikallista kasvista on tarjolla toreilla, marketeissa, tiloilla ja tienvarsikojuissa.  Tilaisuus kannattaa ilman muuta käyttää hyväksi.  Samoja periattteita voi noudattaa kesän jälkeenkin, kotimainen tarjonta ei suinkaan tyrehdy,  tarjottavat vain vaihtuvat syksyn lajeihin. 

 Osa ympäristöystävällistä syömistä on se, että syötävät valitaan sesongin mukaan.

Jaa artikkeli: