Skip to main content

Ripeä PeU tähtää pudotuspeleihin

PeU-Basketin miesten joukkueesta ehti tämä nelikko haastatteluun ennen kuntosalivuoroa. Jussi Savolainen (vas) luotsaa joukkuetta, Justin Young tuo voimaa korin alle. Onni Mäkynen ja Niko Huoponen sanovat, että nopeus on yksi joukkueen valteista.

Korona hiljensi pitkäksi aikaa liikuntatilat ja niin myös Perniön liikuntahallin. Tiistai-iltana oli toinen ääni kellossa: ensin hallissa raikasi lentopalloilijoiden harjoitusten ääni ja sitten vaihtui lajiksi koripallo.
–Ensin mennään puntille ja sitten lajiharjoituksiin. Yhdeksään asti menee, jos ei veny pidempäänkin, myhäili PeU-Basketin miesten joukkueen päävalmentaja Jussi Savolainen.

Ja kohta parketilla pelataan koripalloa myös tosimielellä.
Lehden ilmestyessä torstaina on PeU:n kauden alkuun aikaa kolme yötä. Avausotteluunsa PeU  matkustaa Helsinkiin, missä vastaan asettuu Pantterit. Savolainen uumoilee heti kärkeen kovaa peliä.

PeU on harjoitellut koko kokoonpanollaan syyskuun alusta asti. Joukkue nuortuu viime kaudesta ja yksi pelikengät naulaan ripustaneista on Savolainen itse.
–Mutta olemme saaneet kokoonpanoon todella hyviä nuoria kavereita, Savolainen kehuu.

Niko Huoponen ja Onni Mäkynen arvelevat, että joukkue on sarjassa vauhdikkaammasta päästä. Savolainen toteaa, että pelkkä vauhti ei vielä riitä menestykseen eikä viihdyttävään peliin, mutta turhaa kiirettä on helppo karsia pois kauden edetessä.
Vastapainona nuoruudelle on korin alle hankittu kokemusta Yhdysvalloista: 23-vuotias Justin Young saapui Suomeen kesällä ja vahvistaa sekä PeU:n kokoonpanoa että tarvittaessa Korisliigassa Vilpasta.

Tavoite on kirkkaana mielessä: PeU tähtää pudotuspeleihin ja sarjasta odotetaan joka tapauksessa tiukkaa ja sitä kautta tasaista.
–Kuka vaan voi voittaa kenet vaan ja varmasti pelataan ristiin, päävalmentaja arvioi.

 

Pantterit – PeU-Basket 17.10 klo 17. Kotiavaus PeU-Kipinä Basket 24.10. klo 17.

Jaa artikkeli: