Skip to main content

Riku tavoittelee Salon stand up –mestaruutta


Torstaina väännetään vitsiä Perniöstä

– Yleisesti ottaen musta on aina sanottu, että juttua riittää ja joskus joku joutuu vähän jarruttelemaankin, 16-vuotias Riku Ekman perniöläinen Riku Ekman sanoo.
Hän kisailee tänään torstaina finaalipaikasta Salon Stand up –mestaruuskilpailuun. Riku Ekmanilla on tänään torstaina edessään hänen ensimmäinen stand up -esityksensä.
Riku päätyi kilpailuun Salon teatterin järjestämän stand up –kurssin kautta. Aiempaa kokemusta hänellä ei lajista ole, vaan tämän illan esitys on ensimmäinen näyttäytyminen lavalla stand upin merkeissä. Esiintymiskokemusta hänellä kylläkin on. Riku näyttelee toista kesää Salossa Vuohensaaren kesäteatterissa ja talvella hän oli mukana yhdessä teatterin produktiossa.
Arkivitsailijasta stand up –koomikoksi ryhtyminen vaati luovuutta.
– Suurin osa vitseistäni on ollut muiden juttuja, mutta stand up –koomikoiden jutut on aina oltava omia, se oli uutta.
Viimeajat Riku onkin valmistellut kuusiminuuttista esitystään keksimällä hauskoja juttuja. Mistä aiheesta yleisö saa kuulla revittävän huumoria?
– Valitsin aiheeksi Perniön ja perniöläisyyden. Salolaisesta näkökulmasta Perniö on aika huvittava juttu.
Osansa saavat muun muassa Saloon liittyminen ja alkukesän tulvat. Enempää hän ei suostu paljastamaan.

Stand up –kilpailu järjestetään Salon Public Cornerissa. Viime torstaina viidestä kisailijasta kolme selvitti tiensä finaaliin ja tänään ratkotaan toiset kolme finalistia. Ensi viikon torstaina ratkeaa Salon stand up –mestaruus. Yleisö äänestää finaaliin pääsijät ja voittajan lippuäänestyksellä.

Lue juttu kokonaisuudessaan uusimmasta Perniönseudun Lehdestä!

Jaa artikkeli: