Skip to main content

Remontti sulkemassa Perniön museon

 

Perniön museo ei näillä näkymin avaudu tulevana kesänä. Syynä on talossa tehtävä laaja remontti.

Viime keväänä löytyi toisen kerroksen näyttelyvitriineistä kosteusvaurioita ja vitriinit sekä niissä olleet puvut piti heittää pois. Samalla selvisi, että huoneen ilmanvaihtoaukot on tukittu ja että vitriinien alta alakertaan kulkee 70-luvulla korjausten yhteydessä suljettu portaikko. 

Kaupungin tilapalveluissa on suunniteltu, että portaikko avattaisiin jälleen käyttöön, lämmitystä kohennettaisiin ja pohjoispääty, jossa kosteusvaurioita on havaittu, lisäeristettäisiin.
Lisäksi tarkoituksena on purkaa kolmesta alakerran huoneesta 70-luvulla rakennetut seinäpinnat, joiden ei katsota sopivan 30-luvun kivirakennuksen tyyliin.

Tavoitteena on lisätä ilmanvaihtoa ja edistää lämmön kiertoa: parhaillaan rakennuksen eri osissa on suuria lämpötilavaihteluita ja korkea ilmankosteus, joka on jopa vaaraksi museon kokoelmille.

Salon vapaa-ajanlautakunta käsittelee asiaa ensi viikolla. Apulaiskaupunginjohtajan päätösesitys on, että museo pidettäisiin ensi kesän ajan kiinni, sillä remontti sulkee museon toisen puolen kokonaan ja korjattavista huoneista tavarat siirretään talon toiseen päätyyn.  Museo täyttää vuonna 2020 90 vuotta joilloin perusnäyttely uudistetaan.

Jaa artikkeli: