Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen lounaiskellarin viikkopölyt palkintokaapista pyyhkäistään tässä seuraavaksi.

***
Nuorten jääkiekkomaajoukkue huudatti kansaa ottamalla  MM-kultaa.  
Metkaa olisi tietää sekin, miten tunnereaktiot voittomaalin tekijällä pään sisällä kulkevat.  Ensimmäinen puoli sekuntia menee varmasti sisäinen haavi auki. Sitten tulee riemu pelin voitosta, joka voi vaihtua riemuksi siitä, että vuosien työ tuotti tulosta.   Entä kauanko menee oivallukseen siitä, että äskeisellä lämärillä tuli napsautettua oma nimi urheiluhistorian kirjoihin?

Muuten peliesityksessä olisi aikamiehillä opiksi otettavaa.  Maila ei puristanut eikä hosumista aloitettu, vaikka vastustaja välillä mylläsikin.  

***
Tärkeisiin seurattaviin asioihin kuuluu myös telakkateollisuus. Vähän pienempää kalustoa tehdään Teijolla minkä ehditään, ja lehtitietojen mukaan Turun telakkakin voi päästä nikkaroimaan lisää risteilijöitä.

Rautakourista tulee jotenkin mieleen oma ammatti.  Vanha, kyyninen viisaushan muistuttaa, että tämän päivän lehti on huomisen kalankääre.  

Esimerkiksi uudella Viking Gracella ei olla kaukana tästä. Viimeksi käydessäni eräänkin baarin lattia oli kuorrutettu jo varsin alkuillasta lasinsiruilla ja viinaksilla ja vielä aamulla parketti oli tahmassa. Pariin paikkaan toisaalla oli tyhjennetty mahalaukut.  

Jotenkin kävi sääliksi isolla työllä lanseerattua uutta alusta, jossa on monenlaista hienoa ja jonka sisustuksenkin suunnittelijat hehkuivat ylpeyttä.   

Laivanrakentajanakin voisi joskus olla motivaatio hakusessa:  liimaat hyttikäytävälle miten hienoa mattoa
vaan, sitä samaa konttaamista se touhu sillä matolla on vuosikymmenestä toiseen.

***
Vetistä keliä tässä on päivitelty.
Ristiriitaisuudessaan saavutus sekin, että talvilajeille tekee lauha talvi hallaa.

***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: