Skip to main content

Rauta nousee, kun saa päälle oikeanlaisen raivon

Remu Rokka toi Sotkamosta pronssia.

Viisikymmentä kiloa painava betonikiekko ei näytä painavan oikeasti juuri mitään, kun Remu Rokka nostaa yhden ilmaan ja kohta toisenkin ja vielä kävelee kantamustensa kanssa pienen kierroksen.   Kiekkoja käytetään laiturien painoina ja niiden kanniskelu väistämättä tuo kroppaan voimaa.
–Työmailla on tullut iso osa pohjakunnosta, laitureita rakentavassa perheyrityksessä työskentelevä Rokka myöntää.

Kun päälle laitetaan päämäärätietoista saliharjoittelua, tulee selvää jälkeä:  perniöläinen Remu Rokka saavutti pronssia klassisen voimanoston SM-kisoissa Sotkamossa viikonloppuna.
–Ja nälkä jäi, myöntää Rokka.

Näin siksi, että hopeakaan ei ollut monen kilon päässä ja saavutukselle tuo lisäarvoa sekin, että kilpailut olivat Rokalle ensimmäiset.

Katse on jo SM-penkkikisoissa ja seuraavissa SM-kilpailuissa.

Sotkamossa mitali tuli yhteistuloksella 605 kiloa. Jalkakyykystä Rokka kirjautti parhaana tuloksena 230 kiloa, penkkipunnerruksessa 137,5 kiloa ja maastanostosta 237,5 kiloa.   Jälkikäteen miestä askarruttaa se, olisiko rahkeita ollut kerralla enempäänkin:

–Penkkiin olisi voinut laittaa ehkä sen viisi kiloa enemmänkin, Salon Voimailijoita edustava Rokka puntaroi.

Hän miettii, että onnistuneessa suorituksessa on loppuviimeksi kyse siitä, että tekniikka on kohdallaan ja että kilpailija saa päälle positiivisen raivon sekä osaa käyttää sitä hallitusti.

Koko juttu 12.8. lehdessä!

Jaa artikkeli: