Skip to main content

Ratsastuskurssi Perniöön

Suomen Ratsastajainliiton järjestämänä pidetään neljä päivää kestävä ratsastuskurssi alle 18-vuotiaille ratsastajille Perniön Ylikulmalla Kakolan tilalla.
Tämä hiihtolomakurssi on saatu Perniöön tarkoituksin antaa ratsastusurheiluun innostuneille nuorille siihen tilaisuus ja päästä alkuun mahdollisimman pätevän opetuksen turvin, sekä toiseksi, perustaa paikkakunnalle Suomen Ratsastajainliittoon kuuluva ratsastusseura.  
Kurssipäivien 5.-8.3. ohjelma käsittää paitsi ratsatusharjoitusta, myös hevosten hoitamisen, käsittelyn, esittämisen, oikean taluttamisen, satuloinnin, suitsutuksen jne. oppimista. Luentoja pitää kapteeni O.Hartama sekä eläinlääkäri Vasa.
Ratsuhevosia on kurssin käytettävissä kaikkiaan viisi, sillä kolmen perniöläisen ratsun lisäksi toimittaa Liitto kurssille kaksi ratsua Helsingistä. Myös kapteeni Hartamalla on tarkoitus tuoda mukanaan oma hevosensa.
Ratsastusseuran perustava kokous pidetään Kakolassa viimeisenä kurssipäivänä sunnuntaina 8.3. alkaen kello 13.00.

(lyhennetty)

Laturetkelle

Perniön kuudes laturetki hiihdetään 8.päivänä maalistkuuta. Retkilatu kulkee suunnilleen samojen seutujen kautta kuin viime vuonna. Latuasemia on kolmetoista. Ne ovat Ervelän, Joutnan, Kestrikin, Kieronperän, Kirjakkalan, Kosken, Mussaaren, Mathildedalin, Nurkkilan, Saurun, Teijon ja Tuohitun kansakouluilla.  Kirkonkylän latuasema on Keskuskentän saunarakennuksessa. Ruoakailuasemat ovat tänä vuonna Mussaaren ja Teijon kansakouluissa.
Täyspitkän reitin pituus on noin 80 kilometriä, lähtipä sitten miltä latuasemalta tahansa.  Lyhyemmän reitin pituus on noin 40 km, joka matka voidaan myös hiihtää jolaiseklta latuasemalta.  Ennenkuin laturetki voidaan katsoa suoritetuksi täytyy miesten hiihtää vähintään 40 km ja naisten ja nuorten vähintään 20 km, jolloin pääsee mukaan osanottajien kesken suoritettavaan suksi- ja sauva-arvontaan.

Laturetki siirretään 8.päivästä jos silloin vallitsee raju lumimyrsky tai vaikea suojakeli. Kun on oletettavissa, että pakkanen, vaikka sitä aamulla olisikin runsaasti, päivemmällä laskee, ei laturetkeä pakkasen takia siirretä, jollei sitä aamulla ole yli 25 astetta.

(jutut 20.2.1964 lehdestä)

Jaa artikkeli: