Skip to main content

Rankkasadetta ja myötätuulta

Tänään keskiviikkona Varemäki pääsi nauttimaan Pulkkilanharjun näkymistä.

Perniönseudun Lehti on seurannut maanantaina Kemijärvelle polkupyörällä lähtenyttä Matti Varemäen matkantekoa. Maanantaina matka taittui Karkkilaan ja kilometrejä kertyi 109.

– Perniöstä Karkkilaan oli helppo osuus ja lämmintä riitti, mutta hirmuisen mäkistä oli. Mitä vanhempi tie, niin sen suorempaa se tuntuu menevän mäkeä ylös. Pyörästä loppui akku jo 80 kilometrin kohdalla, mutta vara-akulla matka jatkui, Varemäki selittää puhelimessa.

Karkkilassa oli aittamajoitus.

Eilisen päivän mies tulee muistamaan pitkään, sillä lähdettyään matkaan jo alkumatkalla alkoi sataa, eikä loppua näkynyt.

– Sade kiihtyi ja kiihtymistään, kunnes se sitten satoi koko loppumatkan. Vaikka minulla oli sadevaatteet päällä ja uudet vedenpitävät laukut, olivat kaikki märkiä ja tietokonekin hajosi. Eivät ne sadevaatteetkaan näköjään pidä rankkasateessa kuivana sataa kilometriä.

Varemäki kiittelee vuolaasti ystävällisiä ihmisiä majoituspaikoissaan. Eritoten pisteitä hän antaa Vääksyn majoitukselle.

– He tiesivät, että tulen polkupyörällä siinä sadekelissä, joten he olivat laittaneet mökkiin etukäteen täydet lämmöt päälle. Niinpä pääsin heti perille päästyäni lämpimään ja kuivattamaan vaatteitani.

Vääksyssä ystävällisen majoitusväen lisäksi aamiainen oli runsas ja maittava.

Tänään keskiviikkona kilometrejä kertyi 102, mutta ne poljettiin ennätysnopeasti.

– Jos oli eilen hankalaa, niin tänään pääsin helpolla, sillä koko matkan minulla oli takanani reipas tuuli. Se on harvinaista herkkua. Akkukin loppui juuri tähän mökin pihaan päästyäni.

Joutsassa Varemäki nauttii pienen mökin lisäksi järvimaisemista.

Joutsan majoitus on pelkkä mökki, joten huomisaamuna ei kauniiksi katettuja aamiaispöytiä nähdä.

– Ostin kaupasta sen legendaarisen roiskeläppäpitsan. Ne ovat tulleet näillä matkoilla tutuksi, sillä säilyvät todella hyvin. Sen jälkeen starttaan Hankasalmelle, johon on vain 80 kilometriä.

 

Seuraa Matin matkan edistymistä nettisivuiltamme ja sosiaalisen median kanavilta.

Jaa artikkeli: