Skip to main content

Raakamaitokahvin aamu

Tervepä terve. Toimituksen lounaishalmeen viikkoheinänuha pärskitään tässä nyt seuraavaksi.
***
Rippikoulun suosio säilyy. Joka kesä riparin käy tuhansia nuoria ja vaihtoehtoja riittää. Kirjekurssina eli nykyisin kai sähköpostikurssina mokomaa ei sentään taida saada käydä.
Loppuhuipennus eli konfirmaatio sitä on aika perinteinen aina vaan.

Visioinpa tässä sellaisenkin homman kuin aamukahvikonfirmaatio.  Ideaa voi vapaasti soveltaa mihin vaan juhliin. 

Tällaisiin kalaaseihinhan liittyy se, että kutsu käy aina iltapäiväksi.  Pyhäpäivän aamupuoli menee aivan ihmetellessä, kun mihinkään ei tohdi ryhtyä ennen kuin pitää alkaa vetää teryleeniä jalkaan.   Illalla palatessa aikaa ei jää senkään vertaa.

Vaan kutsutaanpa vaikka juuri rippijuhlissa väki kirkkoon jo aamukahdeksaksi.  Sehän ei edellytä kuin nousemista tolkun aikaan.  Päivän saa mukavasti käyntiin, kun ennen yhdeksää on käyty jo ehtoollisella, ellei jopa kerran jos toisenkin.   Juhlapaikassa ollaan kahvilla ihan kahvitauon aikaan ja kotona hyvinkin heti puolenpäivän jälkeen. 

Että kun tässä nyt perinteen mukaan on pannu kuumana aina, milloin tasavuosia tulee mittariin niin miksei sitten aamukahvipannu.

Nuukat saavat keiteltyä termoksensa täyteen halvalla yösähköllä jopa.
***
Kesän kauhistelun aihehan on tämä raakamaito. Joidenkin lasten epäillään saaneen ehec-tartunnan raakamaidosta,jota on ostettu Turun Kylämäen museoalueen navetasta.

Ehkä ketju joiltain osin on pettänyt, kun pöpöjä on mukaan maitoon päässyt.   Kylämäki joka tapauksessa joutuu pitämään jonkin aikaa ovensa suljettuna, kun asiaa selvitellään.  

Hysteriaan, tuotteen mustamaalaamiseen tai jonkun jo ideoimiin varoitusmerkintöihin raakamaitopulloissa ei varmaankaan ole syytä.
Sitä paitsi terveydestään huolehtivilta ei jää mitään väliin, vaikka navetta olisi hetken kiinni.  Ihan kävelymatkan päässä on marketti, josta voi pilteille ostaa aromivahvenne- ja aspartaamipommeja.
***
Jalkapallokin saatiin pakettiin eli pelikielellä rysään kuin lahna konsanaan.
Siitä nyt ei kannata kenenkään huolestua, jos jäi joku matsi näkemättä.

Sinne tänne säntäilyä olemattomissa vaatteissa on luvassa myöhemminkin kesällä. Lehdessä luki, että Madonna on tulossa taas Suomeen.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: