Skip to main content

Pyörällä ylös ja junalla alas

Matti Varemäki pyöräilee vuodessa vajaa 3000 kilometriä ja suuntaa nyt pyöränsä kohti Kemijärveä. – Ei kannata ahnehtia pitkiä matkoja, vaan mennä sen verran, kun itsestä tuntuu hyvältä. Reissuun pitää lähteä positiivisella ja uteliaalla asenteella, Varemäki vinkkaa muille pyöräilijöille.

Perniöläinen Matti Varemäki pyöräilee paljon. Viime vuonna poljettuja kilometrejä kertyi 2600 ja toissa vuonna 2700. Useampana kesänä mies on pyöräillyt pohjoiseen ja tullut junalla takaisin.

– Tämä on nyt neljäs pidempi reissuni. Viime vuonna päämääränä oli Kolari, tänä vuonna Kemijärvi. Pyöräilen sellaisiin paikkoihin, joista pääsee junan kanssa vielä takaisin. On luksusta hypätä junan kyytiin ja matkata takaisin kotiin, Varemäki kertoo.

Syksyllä hommattu sähköpyörä siivittää miehen matkantekoa ylämäessä ja tuulisella kelillä.

– Jos on monta päivää vastatuulta tai puuskaista vastatuulta ja vielä ylämäkivoittoinen päivämatka, niin kyllä sähköpyörällä on leppoisampi mennä. En minä tätä enää pois vaihtaisi.

Vaikka sähköpyörästä vauhtia lisää saakin, eivät päivämatkat ole silti oleellisesti pidentyneet. Päivässä kilometrejä kertyy noin 100, joskus vähän vähemmän tai vähän enemmän.

– Viime vuonna reissussa meni 11 päivää ja mittariin tuli 1100 kilometriä.

Lue koko juttu painetusta lehdestä ja seuraa Matin matkan edistymistä nettisivuiltamme.

 

 

Jaa artikkeli: