Skip to main content

Putket uppoavat maahan Uudenkylän suunnalla

Uudenkylän alueella Särkisalossa sanotaan hyvästit ruosteiselle tai suolaiselle vedelle ensi kesänä. Eero Kunnari nosteli pöllit pois vesijohtolinjalta. Pellolla näkyy jo runkolinjan pää.
Alueelle vedetään parhaillaan vesijohtoa ja viemäriä.
–Runkolinjojen pitäisi olla urakkasopimuksen mukaan valmiit huhtikuun loppuun mennessä, kertoo kaupungin rakennuttamispäällikkö Markku Heikkilä.
–Sen jälkeen tehdään tonttiliittymät.
Alueella on jouduttu turvautumaan erilaisiin puhdistusratkaisuihin. Porakaivojen vesi on monin paikoin ruosteista, toisaalla merivesi tunkee kaivoon.
–Meillä on suolanpoisto ja radoninpoisto, kalliit vehkeet, pitää kai tarjota myyntiin kun vesijohto on valmis tuuumi  Eero Kunnari maaanantaina.
Kaivanto lähestyy Kunnarien tonttia jo viereiseltä pellolta ja Eero Kunnari  korjasi kaatamansa kuuset pois johtolinjalta.
–Ei me täällä Särkisalossa ajatella, mitä kaupunki voisi tehdä meidän eteen, vaan mitä me voisimme tehdä kaupungin eteen , virnuilli Kunnari ja heitti pöllejä mönkijän kärryyn.
Vesijohto ja viemäri upotetaan monipuoliseen maaaastoon.
–Kiveä arvioitiin olevan paljon, mutta sitä on vielä enemmän,  tietää Markku Heikkilä.
Heikkilä ennakoi veden ja viemärin kiinnostavan kulmakunnan vapaa-ajan asukkaita, varsinkin kun määräykset jätevesien käsittelystä painavat päälle.
–On jo kysytty, onko putken pää tuossa.
Heikkilä arvelee mökkiläisten keskuudessa syntyvän jätevesiosuuskuntia tai porukoita, jotka rakentavat liittymälinjat runkoputkeen.
Uudenkyläntien varrella on reilut parikymmentä vakituista asuntoa.

Jaa artikkeli: