Skip to main content

Pussit mukaan torilta

Tervepä terve.  Toimituksen koillisjulkisivun viikkorappaus roiskaistaan tässä seuraavaksi.
***
Mutta noita vaaleja.  Silkan asian ja ruoan lisäksi toritapahtumissa jaellaan monenlaista kotiinvietävää.

Sortimentti on aika laaja ja paikoin hyödyllinen.  Esimerkiksi hyviä kasseja ei ole koskaan liikaa – toisaalta ehdokkaan tai puolueen tunnuksilla varustetun kassin käyttäminen julkisella paikalla on sen sortin kannanotto, että toimittajalta jää väliin.  On jaettu myös autoroskiksia. Hyötytavaraa sekin.  Toisaalta on kauheaa, että ilman tällaista vihjettä kaikille ei ole selvää, että auton ikkunasta ei mitään saa ulos heittää.  

Kestosuosikki ovat tulitikut. Toimituksessa sytyteltiin monien vuosien adventtikynttilät eräiden eduskuntavaalien kampanjatikuilla.  Yhtä lailla erilaisia ehdokaskyniä ovat monessa talossa laatikonpohjat täynnä.

Taloussymboliikkaa voi nähdä yhdessä hittituotteessa: ainakin kolmella kojulla olen törmännyt ehdokkaiden jakelemiin siemeniin, joista pitäisi saada kasvamaan ainakin ohraa ja nurmea.  Monivuotisten siemenien jakaminen näyttää toki siltä, että jatkuvan kasvun asialla tässä ollaan.
Ovela jakaisi naapuriteltalta lannoitetta ja sanoisi olevansa elvytyksen asialla.
***
Siellä ja täällä on kannettu huolta vanhan 110-tien opasteiden kunnosta. Myönnettävä on, että repsottavat kyltit ovat ottaneet silmään itselläkin.  

Kulta-ajoistaanhan tie on hiljennyt. Toisaalta levähdyspaikoilla palvelutaso on parantunut: takavuosina nillä oli tauonpitäjille lähinnä penkki ja penkka ja pari kuusta miesväestön helpotuspaikaksi.  Tänä keväänä niillä näkyy olleen patjaa ja astiastoa ja vähän luettavaakin.  
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: