Skip to main content

Puolet Perniön seurakuntatalosta voi päätyä purettavaksi

 

Perniön seurakuntatalon kohtalo on kesäkuussa sattuneen vesivahingon jälkeen edelleen auki.

Yksi vaihtoehdoista on nyt, että taloa ei korjatakaan kauttaaltaan, vaan siitä puretaan noin puolet eli koulun puoleinen osa, jossa on kastuneen takkatilan lisäksi toimistoja.
–Se on mahdollista, jos rakenteet todetaan niin pahoin vaurioituneeksi, sanoo kirkkoherra Timo Hukka.

Hän toteaa, että samalla varmistuisi se, että vastaavaa ei satu uudelleen. Yhtenä syynä vahinkoon oli se, että piha-alueita on koulun valmistumisen jälkeen asfaltoitu paljon aiempaa enemmän eikä sadevedelle ole näin entiseen tapaan tilaa. Sadevesi tulvi osin kellarissa olevaan seurakuntatalon alakerran takkahuoneeseen elokuussa. Tilan lattiat on avattu ja kuivaustoimet aloitettu.
–Kuivatamme nyt tiloja, jota kosteudesta ei tule muualle taloon ongelmia, Hukka sanoo.

Hän toteaa, että mahdollisen osittaisen purkamisen jälkeenkin seurakuntasali ja muut yhteistilat jäisivät käyttöön.
–Seurakuntasalihan on hulppea, varmaan suurin koko seurakunnassa. Tiloja voi varmasti muuttaa niin, että myös iltapäiväkerho saa oman soppensa.

Parhaillaan seurakunnassa odotetaan viimeisiä päätöksiä vakuutusyhtiöiltä. Timo Hukka sanoo, että jatkotoimenpiteiden aikataulu on avoinna. Jos talon osittaiseenkin purkuun päädytään, otetaan samalla kertaa huomioon muut korjaustarpeet: talossa ovat esimerkiksi ikkunat vaihtokunnossa, samoin korjattavaa on kivijalassa ja talotekniikassa.
–Näin pääsisimme kertasululla, Hukka toteaa.

Jaa artikkeli: