Skip to main content

Punainen matto ja kättelyjono johdattivat itsenäisyysjuhlaan

Juhla päättyi valssin askeliin. Mallia näyttävät Nico Horttana ja Serafina Uthede.

Kirkonkylän koulusta puuttui tiistaina vain adjutantti tai pari.
Linnan juhlissa, niissä Helsingissä järjestettävissä, adjutantit tipauttavat presidenttiparin kouriin aina sopivissa väleissä käsidesiä. Jos koulussa olisi ollut samanmoinen palvelu, olisi ollut yksi huoli vähemmän.
–Nyt mun pitää pestä kädet, kun olen kätellyt niin monta ihmistä, huolehti viidesluokkalainen Milla Saari juhlien päätyttyä.

Sellaista se on, kun on tullut valituksi koulun itsenäisyysjuhlan presidentin puolisoksi ja kätellyt kaikki oppilaat, eskarit ja henkilökunnan ja kutsuvieraat.
Käsitiskille joutuu tietysti presidenttikin, jonka tunnuksia juhlassa kantoi Justus Hursti.
Parempaa päällä oli koko koulun porukalla ja hyvästä syystä: itsenäisyyttä on paikallaan juhlia, ja tällä kerralla mukana oli vielä erityistä latausta.
Koulun juhlat ovat viime vuodet olleet vähän säästöliekillä: on oltu väistötiloissa ja korona sotki paljon. Nyt rajoituksia ei ole ja käytössä ovat uudet tilat.

Tiistain juhlat olivatkin viikkojen työn tulos. Ei ollut sattumaa, että koulun väeltä sujui tiistaina valssi: sitä oli käynyt tanssinopettaja opettamassa, kolmosluokkalaisten laulun harjoitukset olivat vieneet aikaa, ekaluokkalaisten tanssin hionta niin ikään ja presidentin puhekin oli pitänyt laatia.

Koko juttu 8.12. painetussa ja digilehdessä!

Jaa artikkeli: