Skip to main content

Puitteet kunnossa

Voisi sanoa, että vanhan ajan lumitalvi tuli eteläiseen Saloon yhdessä yössä – tai ainakin yhdessä päivässä. Tiistain ja keskiviikon aikana lunta saatiin kymmeniä senttejä ja edellinen, kauttaaltaan musta ja lauha talvi tuntuu kaukaiselta.

Kaupunkien täysillä katuverkoilla runsas lumentulo aiheuttaa omat kiemuransa väistämättä, maaseudun väljyydessä kuten Perniössä ei vielä keskiviikkoiltapäivään mennessä lumesta ollut varsinaista haittaa, ellei kastuneita kenkiä ja joitakuita lapiotöihin joutuneita autokuntia lasketa.

Ennusteen mukaan tätä lajia on luvassa toistaiseksi: pakkasjakso jatkuu ainakin viikon päähän ellei jopa kuun loppuun asti.
Tätä varmasti on kaivattu: pimeys ja märkyys syövät jaksamista pirteämmältäkin ihmiseltä ja lapsiperheissä ulkona harrastaminen on ollut monesti varsin vähissä.

Sen huomaa nyt ulkoliikuntapaikoilla: jäät ja ladut on otettu käyttöön innolla. Perniöläistä perinnettä on se, että paikat avataan ensimmäisten joukossa ja hyvä niin. Vaikka luistimille tai ladulle ei olisi paloa, kirkas ja luminen pakkaspäivä tarjoaa toki kurakeliä mukavammat puitteet pelkkään reippailuunkin.

Yksi on vielä vaihtoehtojen joukosta poissa: luonnonjäille ei ole edelleenkään asiaa, vaikka mieli palaisi jo retkiluistelemaan tai pilkille. Uhittelu tässä asiassa ei kannata.

Koronan vuoksi moni on joutunut kotoilemaan pakosta ja vähäkin ulkoilu on jäänyt minimiin säiden vuoksi. Nyt olosuhteista kannattaa ottaa kaikki irti.

Jaa artikkeli: