Skip to main content

Pouta pisti työt pelloilla täyteen vauhtiin

Johanna Ali-Melkkilä kävi kysymässä Juho Vainiolta töiden sujumisesta.Poutainen kevätsää pisti vauhtia toukotöihin eteläisessä Salossa.
Perniön Laiterlassa saattoi perjantaiaamuna nähdä samoilta jalansijoilta töissä ainakin seitsemän traktoria työkoneineen; yhdellä lohkolla esimerkiksi äestettiin venhäpeltoa, toisella kylvettiin rapsia, kolmannella juurikasta ja neljännellä vedettiin jälleen äestä.
–Maa näyttäisi olevan hyvässä kunnossa. Siinä on sopiva kosteus, tuumi Johanna Ali-Melkkilän peltoon rapsia kylvänyt Kalle Vainio.

Viereisellä lohkolla veli Juho äesti vehnäpeltoa kylvökuntoon.
–Vaikka routaa ei ole ollut, maan rakenne on silti hyvä, mietti Johanna Ali-Melkkilä.

Kylvötöitä aloitellaan hyvin keskimääräisessä aikataulussa ja pieneksi tilastosattumaksi pellon laidalla mietittin sitä, että sekä juurikasta että villjoja kylvetään yhtaikaa.
Viime päivien lämpöaalto sai syysviljoista rukiit ottamaan vauhtia; ruis selvisi vetisestä talvesta verraten hyvin ja viheriöi jo perjantaina lupaavasti.
–Sinne saa kohta mennä toden teolla rikkakasveja katsomaan, mietti Juho Vainio.

Vilja- ja juurikastiloilla kausityövoiman saatavuus ei ole yhtä kriittinen kysymys kuin vihannes- ja marja-alalla, mutta kurkkua viljeleviä Vainioita asia askarruttaa – samoin se, milloin irtotuotemyynti kaupoissa aukeaa uudelleen.

Lisää 30.4. lehdessä

Jaa artikkeli: