Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillishotellin viikkohuone siivotaan tässä seuraavaksi.
***
Viime viikolla puhuttiin liikenteestä, lähinnä henkilöautoista ja raskaammasta kalustosta, mutta onpa tuota kevyempääkin.
Esimerkiksi sairaaloissa tai isommissa varastohalleissa on usein otettu tavaksi liikkua potkulaudalla. Aikaa säästyy kosolti.

Vaan entä, jos mennään vielä kevyempään kalustoon. Virkansa silläkin. Satuin näet tuossa pyörälenkillä vahingossa jonkun uudet tilat rakentaneen yrityksen pihaan, jota viimeisteltiin eli siinä oli taimien maahan töpöttelyä ja muuta.
Ja kas: tarhureilta pihan laidalta toiselle siirtyminen kävi pyörillä – nimittäin rullalaudalla. Ei kun pari potkaisua tuonnepäin, uusi kuorikatepussi kainaloon ja parilla potkulla takaisin. Aikaa säästyy jne. Tässäpä oli taas sellainen markan oivallus, joista tulee hyvälle tuulelle.

Ikiaikainen keksintöhän on rullalautakin, aikoinaan sen kehittelivät tyynien päivien huvittelukapineeksi lainelautailijat. Näinpä on sitten sekin valjastettu hyötykäyttöön.

Tosin vuoroin ollaan vieraissa: kävin maanantaina maatalousmuseossa Tenholassa ja siellä muisteltiin sitäkin, että aikanaan mopo oli monelle aikaihmisellekin ainoa kulkuväline, ei alle ajokortti-ikäisten yksinoikeus eikä vain hyvän kelin peli.
***
Telkkarin tarjonta parhaillaan on siinä mielessä turvallista, että mielenliikutuksia ei pääse syntymään. Tarkoitan tietysti sitä, että uusintapuolta riittää. Tämä takaa tasaisuuden. Kun ensin tulee uutislähetys raportteineen kaaatuneesta pakolaislautasta ja siihen perään uusintana vanha Putous, niin ohjelmissa on tasan yhtä vähän nauramista.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

 

Jaa artikkeli: