Skip to main content


Teijon  rannassa paukkuu remonttivasara jo ensi kesänä.
Kyläyhdistyksen sydämenasioita on kyläsauna, johon tullaan löylyttelemään matkojenkin päästä.

Saunalle haetaan peruskorjauksella lisää käyttövuosia ja –mukavuutta.   Työtä tehdään itse, mutta kulunkeihin ottaa osaa myös kaupunki. 

Asia varmistui maanantaina, kun Salon kaupunginhallitus pisti jakoon  avustuksia yhdistyksille ns. porkkanarahoista eli kuntaliitoksen yhteydessä tulleista yhdistymisavustuksista.
Samaisista rahoista ehti jo nousta äläkkä, kun kotiseutuyhdistyksien yhdessä anoma avustus kertaalleen evättiin.  Yhdistysten tekemän oikaisuvaatimuksen ansiosta asiaan saatiin muutos.
 Sivujuoni samassa kuviossa on se, että rahaa jaettiin kertaalleen puolueiden kunnallisjärjestöille, jotka joutuivat lopulta avustuksensa palauttamaan.

Porkkanaraha-nimitys jo kertoo, mistä on kyse.  Raha on porkkana, houkutin jolla on määrä saada aikaan jotain yhteistä kivaa.  Teijolaisten saunaremontti ja varsinkin lopputulos on ilman muuta sellaista. 

Yhdistysten kannatti pitää kiinni oikeuksistaan, jotta eurot saatiin jakoon.

Silkkaa hölmöilyä

Venekausi alkaa olla vauhdissa.  Pienimmätkin lahdet ovat jäättömät ja vesillä on jos jonkinlaista venettä.
Niin myös jos jonkinlaista asennetta.

Tiistaina oli Uudenkaupungin vesillä aineksia murhenäytelmään: seitsemän nuorta joutui veden varaan soutuveneen kaaduttua. Yksi nuorista ui noin 50 metrin matkan rantaan ja hälytti apua. Viranomaiset saivat pelastettua nuoret.

Tilanteessa on ollut mukana vain onnea. Liikkeellä on oltu veneen kokoon nähden liian isolla joukolla ja ilman pelastusliivejä. Tapahtumahetkellä on ollut pimeää ja merivesi on edelleen hyistä.

Mistä kertoo se, että merelle lähdetään vailla pienintäkään huolta? Vieraantumisesta siitä, että tekemisissä ollaan erittäin hienon mutta samalla armottoman elementin kanssa?  Veden varaan toukokuussa joutuvalla on hengenlähtö lähellä.
Sinänsä on hienoa että venekausi venyy, vesillä voi kokea hienoja hetkiä varhaiskeväästä myöhäissyksyyn. Varusteiden ja asenteen on vain oltava sen mukaiset. Aikuisiässä veneilemään lähtevien se on opeteltava ajan kanssa.  Nöyränä ja turhaa metakkaa aiheuttamattomana on oltava liikkeessä kuten aina luonnossa liikuttaessa. Sitähän veneily on.

 

 

Jaa artikkeli: