Skip to main content

Ponteva oli yllättää

Pontevan Martez Harris jahtaa PeU-Basketin Patrik Poutiaista.

PeU-Basketin syyskauden toiseksi viimeinen kotipeli päättyi perniöläisten voittoon 74-66. Vastustaja Hyvinkään Ponteva pysyi neljännen jakson puoliväliin turvallisen tuntuisesti vähintään kymmenen pisteen päässä. Sitten lähinnä Pontevan vikkelän vahvistuksen Martez Harrisin ansiosta vieraat pääsivät lähimmillään kuuden pisteen päähän. Lopullisesti into laantui, kun kolmisen minuuttia peliaikaa oli jäljellä, ja Trenton Thompson heitti kaksi vapaaheittoa sisään ja heti perään kolmosen.

Reilut kolme jaksoa Pontevan peli oli hermostunutta ja tuomareille rähjäämistä.

PeU-Basket puolusti hyvin ja hyökkäykset näyttivät sujuvat sen mukaan, mitä valmentaja oli tauluunsa piirtänyt. Trenton Thompson oli kotijoukkueen paras, hyvin pelasivat myös Saku Ahonen, Taneli Lindström ja kentän työmyyrä Sami Himberg. Patrik Poutiainen selvitti monta kiperää tilannetta kamppailuissa selvästi isokokoisempia vastustajia vastaan.

PeU-Basket on edelleen sarjakolmonen tasapisteissä Raholan Pyrkivän ja Äänekosken Huiman kanssa. Tapiolan Honka johtaa puhtaalla pelillä.

Perniöläisten pisteet: Saku Ahonen 13, Taneli Lindström 12, Trenton Thompson 33, Sami Himberg 4, PTRIN Poutiainen 4, Timo Niitynperä 2, Oskari Raute 6.

Illan muissa otteluissa Kaarinan Ura otti ensimmäisen voittonsa suurinumeroisessa ottelussa Karkkilaa vastaan 111-115.

PeU-Basketin seuraava vierasottelu on ensi sunnuntaina Vantaalla PuHu Junioreja vastaan.