Skip to main content

Poliisi hävittänyt 64 pontikkatehdasta (22.5.1959)

Pontikkatehtaita on Liikkuva Poliisi hävittänyt tänä vuonna toukokuun alkuun mennessä 64. joista viime kuun aikana 13. Viime vuoden tammi-huhtikuun vastaava määrä oli “vain” 32 tehdasta.

Edellä mainitut luvut eivät anna luotettavaa kuvaa “pontikkateollisuuden” mahdollisesta kasvusta, sillä viime vuonna noudatettiin 20%:n säästäväisyysohjelmaa, joka teki Liikkuvasta Poliisista “paikallaan seisovan”, toteaa toimiupseeri E. Saraste.

kaikkiaan on tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana todettu 106 tapausta, jotka koskevat väkijuomien luvatonta valmistusta. Näistä oli viimekuun aikana 21. Viime vuoden tammi-huhtikuun luku oli 91.

Väkijuomien luvatonta myyntiä todettiin tänä vuonna yhteensä 380 tapauksessa, joista 66 tulee viime kuun osalle. Viime vuoden vastaava kokonaismäärä oli 309 tapausta. Väkijuomien luvatonta kuljetusta ja hallussapitoa koskevia tapauksia on tänä vuonna ollut 452, joista huhtikuussa 129. Viime vuoden neljän ensimmäisen kuukauden vastaava luku oli 455, mikä onkin ainoa tämänvuotisia lukuja korkeampi.

Pontikkatehtaiden jäljille päästään tavallisesti huvitilaisuuksissa tapahtuvien tarkastuksein avulla tai sitten kun jotakin vanhaa rikosta tutkitaan. Kun tällöin on löydetty ainetta, pannaan poliisimiehiä vartiolle, kunnens viinankeittäjät yllätetään.

Eräät kunnat ovat luvanneet palkkioita ilmiannoista, jotka johtavat pontikkatehtaiden löytämiseen. Eräässäkin kunnassa palkkion suuruus on 10.00mk. Syrjäseutujen kyläkuri on kuitenkin niin kova, ettei palkkioilla ole ollut odotettua tulosta.

Jaa artikkeli: