Skip to main content

Pohjoismaisella tuotannolla sijansa Fix film- festivaalilla

Kemiössä katsotaan viikonloppuna elokuvia.  Lauantaina käyntiin pyörähtävä Fix film –festivaali järjestetään jo viidettä kertaa. 

Ohjelmisto on laadittu hyväksi havaituilla periaatteilla.
–    Pohjoismaisella elokuvalla on oma osansa, samoin paikallisella tuotannolla, kertoo Dag Andersson Finlandssvensk filmcentrumista.
Tänä vuonna paikallisuus käsitetään väljästi; ensi-iltansa lauantaina saavassa Blankan kruunu- elokuvassa seikkaillaan saaristossa Högsårasta Turkuun.
Blankan kruunu on saaristolaistarinoista sovellettu kertomus kuningatar Blankan ja kuningas Mauno Eerikinpojan vierailusta Turun linnaan. Elokuvaa on kuvattu autenttisilla paikoilla ja merikohtaukset jahti Eugenialla.

Blankan kruunu nähdään avajaisissa lauantaina.  Ohjelmistossa ovat myös muun mussa  draamakomedia Ruotsalainen avioliitto. Lauantai-ilta päätetään facebook-elokuvalla Social Network.

Festivaalilla halutaan olevan tarjottavaa myös lapsille ja nuorille. Sunnuntaipäivän aloittaa  norjalainen nuortenjännäri Sos Mustakari. Sen perään esitetään kehuttu dokumentti Miesten vuoro . Seuraava elokuva on  Woody Allenin  You will meet a tall dark stranger, ja festivaalin päättää tanskalainen Golden Globe-voittaja Hämnden.
Elokuvissa on suomenkielinen tekstitys. 
www.kimitoon.fi/fixfestival

Jaa artikkeli: