Skip to main content

PM-kisat ovat Leevi Vuoriselle uudenlainen näytönpaikka

Leevi Vuorisen jalkojen alla on tänään jo Falunin lunta. Kotiladut Perniössä ovat soralla.Etelä-Suomen hiihtäjille kertyy muitakin kilometrejä kuin hiihdettyjä.  Perniöläinen Leevi Vuorinen oli viime viikon loppupuolen Vuokatin lumilla ottamassa hiihtotuntumaa, ja pohjoisen reissuja on kertynyt useampia.
–Kieltämättä etelän talvi  harmittaa. Vuokatissa sitä mietti, että täällä nämä pääsevät hiihtämään joka päivä. Itse olen pääasiassa juossut talven, Vuorinen sanoo.

Hän toteaa, että hiihtämisen rutiini kuitenkin löytyy helposti, kun lunta vaan suksien alle saa. Kotimaan kisoissa pääsee lumille ja kerran viikossa tie vie Paimion putkeen.  Nyt edessä on uusi koitos ja uudet puitteet: Vuorinen on valittu alle 18-vuotiaiden PM-joukkueeseen ja on jo tänään torstaina kisapaikalla Ruotsin Falunissa. Maajoukkueasun vetämisestä päälle Vuorinen ei ainakaan vielä sano tuntevansa erityisiä paineita.
–Paikka kisoissa on kuitenkin itse ansaittu, hän muistuttaa.

Sprintti on  Falunissa perniöläisen päämatka. Yhtä lailla sprint on leipälaji isoveli Laurille.
–Ollaan varmaan nopeita kaikki ja kun Lauria on katsonut vähän kuin esikuvana, niin sieltä se tulee, Leevi Vuorinen puntaroi.

Sprintin lisäksi ohjelmassa Falunissa ovat 10 km perinteinen sekä viesti.
–Vastustajia en sen enempää vielä tunne. Ruotsalaisia tulee paljon ja norjalaisilla on kova taso.
Toisaalta Vuorinen toteaa, että tärkeintä on tehdä oma suoritus hyvin, onpa vieressä lähtölinjalla kuka vaan. 

Koko juttu 23.1. lehdessä. 

 

Jaa artikkeli: