Skip to main content

Pitkäjänteinen työ teki Teijosta vuoden kylän

Teijon alue on vuoden kylä Varsinais-Suomessa vuonna 2010.   Häntälän kyläyhdistyksen  Anne Heino luovutti palkinnon Teijon kyläyhdistyksen puheenjohtaja  Jarkko Salmivaaralle lauantaina. Kuva Manu Kärki.
Varsinais-Suomen kylät ry:n valinta vuoden kyläksi julkistettiin lauantaina.

Kunniamaininnoista toinen tuli verraten lähelle, Sauvon Karunaan. Toisen kunniamaininnan sai Mynämäen Laajoki.

Kilpailun teemana tänä vuonna oli ”Turisti tulee kylään”; haussa oli kylä, jossa on kehitetty kylämatkailua ja löydetty oman alueen erityispiirteet kylän valteiksi.
Teijon hyväksi kisan ratkaisi yhteistyö, jota alueella on tehty laajalti: mukana aluetta kehittämässä ovat kyläyhdistyksen lisäksi muutkin yhdistykset, samoin eri yritykset osaavat istua saman pöydän ääreen ja kantaa kortensa kekoon.
Yhteistyötä on tehty esimerkiksi yhteisen ympäristön hoidossa.  Raati otti esimerkiksi kyläyhdistyksen johdolla tehdyn viitoituksen joka kylään.  Yhdessä pyöritetään toimintaa niin kyläsaunalla kuin siivoustalkoissa ja koulun tiimoilla. 

Peruspalvelut kuten koulu ja kaupat olivat myös raadin mieleen.   Työ on suunnitelmallista ja pitkäjänteistä, mikä erityisesti miellytti raatia.

Teijolaiset ovat myös kunnostautuneet asioidensa julki tuomisessa: esimerkiksi keväällä kulmakunnan liikenteen ongelmapaikkoja esiteltiin Ely-keskuksen asiantuntijoille.  

Turistit Teijolle jo osaavat: esimerkiksi Matildedalin kesäteatterissa ja muissa tapahtumissa käy vuosittain tuhansia kävijöitä, samoin laskettelurinteessä, golfaamassa ja retkeilyalueella.  Matkailupalveluita käytetään myös varsin ympärivuotisesti.

Teijon alue käsittää neljä kylää: Matildedalin, Teijon, Kirjakkalan ja Mutaisen.

Lue koko juttu Perniönseudun Lehdestä torstaina

Jaa artikkeli: