Skip to main content

Pitkä rivi huolia, lyhyempi lupauksia

Tero Nissinen vietiin perjantaina myös tyhjään terveyskeskukseen. Esittelijöistä etualalla Maija Poutanen ja Taro Turtiainen, Nissisen pakeilla vas. Pia Hellström, Elina Suonio-Peltosalo ja Katihanna Heikkinen.

Terveyspalvelut ja työntekijöiden saaminen nousivat pääasiaksi perjantaina Perniössä, kun samaan pöytään istuivat Salon kaupunginjohtaja Tero Nissinen, Perniön kirkonkyläyhdistyksen edustajia sekä eteläisen Salon kuntapoliitikkoja.

Huolia oli pitkä lista, lupauksia vähemmän.
–Nyt ollaan tiedonkeruumatkalla eikä linjata asioista, muistutti Nissinen mutta sai samalla käynnillä käteensä myös konkreettista eteenpäin vietävää. Kuntalaisaloite Perniön hammaslääkäripalvelujen puolesta keräsi 1560 ääntä ja luovutettiin Nissiselle perjantaina.

Hammaslääkärikysymys on kaupunginjohtajan mukaan vielä omissa käsissä mutta paljon ei enää ole. Sotepalvelut ovat siirtymässä maakunnan harteille ja sillä tasolla käydään myös keskustelut isommista hankkeista.
–Salo ei enää osta eikä rakenna mitään, Nissinen kärjistää.

Kaikesta huolimatta Nissinen oli optimisti Perniön palvelujen suhteen.

–Palvelujen kysyntähän kasvaa vaan eikä maakunta varmasti pura rakenteita. Investoinnit ovat se iso kysymys, maakunnalla ei ole omaa investointikykyä alkuunkaan sen vertaa kuin peruskunnilla on.

Esiin nousi myös kysymys siitä, mistä löytyvät työntekijät kaivattuihin palveluihin.
–Työvoiman saamisen vaikeutta ei liioitella, totesi Arttu Karhulahti, joka tiesi, että erityisluokanopettajia ei ole helppo saada Salon keskustaankaan.

 

Koko juttu 24.6.digi- ja painetussa lehdessä.

Jaa artikkeli: