Skip to main content

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri ja koronakoordinaatiotyöryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilä on saanut kommentoida koronapandemiaan liittyviä asioita vuoden ajan varmasti mielestään riittämiin ja tämä työ jatkuu vaan.

Sairaanhoitopiirin tiistaisessa tiedotteessa Pietilä totesi, että lähiviikot ratkaisevat, millainen on Suomen kesä.

Epäilemättä tämä kysymys pyörii mielessä niin kotitalouksissa kuin yrityksissäkin. Parhaillaan yhteiskunta on jälleen säästöliekillä esimerkiksi ravintola-alan osalta ja tapahtumien ja tilaisuuksien suhteen liekki on väliaikaisesti tukahdutettu kokonaan. Käytössä on koko joukko toimenpiteitä pandemian ehkäisemiseksi ja kansalaisista harva kai ainakaan toivoo, että yhtään järeämpiin keinoihin olisi tarvetta – paljon on nyt kiinni siitä, miten kukin toimii.

Eteläisen Salon elinvoimasta, toimeliaisuudesta ja paikallistaloudesta tietty ja jatkuvasti isompi siivu liittyy matkailuun ja tapahtumiin ja kysymys kevään ja kesän jatkosta on näin hyvin tärkeä.

Vaikka ilmeet voivat olla vakavia, on ilmassa myös positiivisia merkkejä.
Tähän lehteen mahtuu niistä kolme; vireillä on sekä kaavoitus- että rakennushankkeita matkailun alalla ja jo aiemmin keväällä on kerrottu siitä, että Metsähallitus aikoo kaavoittaa omistamansa 50 hehtaarin alueen Mathildedalissa niin, että se edelleen palvelisi kylän tai oikeastaan kylien matkailua.

Nämä hankkeet eivät ole luonteeltaan sellaisia, että valmista tulisi yhdessä yössä vaan tähtäin voi olla vuoden, kahden tai kymmenen päässä.

Yhtä kaikki ne kertovat edelleen tulevaisuudenuskosta, vaikka se näinä aikoina joskus olisi muuten koetuksella.

Jaa artikkeli: