Skip to main content

Pikkujätti-turnaus tuo Perniöön satoja koripalloilijoita

Onpa pelattu ennenkin. Vuonna 1990 turnaustunnelmia puivat lehdessä PeU:n silloiset minipojat: Sami Karjunen, Kalle Vanhatalo, Tomi Solakivi, Mikael Heikkilä, Olli Kuuluvainen, Teemu Ruotsalainen, Markku Moskajärvi, Olli Anttila, Matti Varajärvi ja Sami Koskinen. Joukkuetta valmensi Veijo Heikkilä.

Perniön liikuntasaleista raikaa tulevan viikonlopun ajan koripallon kuminaa parkettia vasten, korirautojen kalahtelua ja epäilemättä muutama riemunkiljahdus tai harmituksen purkaus.

Pikkujätti-koripalloturnauksella on pitkät perinteet Perniössä. Liittoturnauksena 1990-luvun alussa alkanutta tapahtumaa on järjestetty yli 30 kertaa; vain koronapandemian aikana tuli välivuosia.

Päävastuun tapahtuman järjestelyistä kantaa totutusti Perniön Urheilijat.
Tänä vuonna turnaus tuo kylälle jopa yli 600 koripallon ystävää; pelaajia, huoltajia, vanhempia ja niin edelleen.

PeU-Basketin Eemil Peltola laski jo helmikuussa, että pelaajia ja valmentajia on noin 400 ja heistä majoittujia noin 300. Turnausvieraita tulee jopa parisataa ja talkoolaisiakin on satakunta. Talkoovoimin hoituvat muun muassa tuomarointi- ja toimitsijatehtävät kentällä, lisäksi talkoolaisten vastuulla ovat esimerkiksi ruokailu- ja siivoustyöt.

Liikuntahalli on tapahtuman päänäyttämö. Käytössä on koko talo ja sen kolme kenttää. Yhteiskoulusta on käytössä yksi kenttä ja Kirkonkylän koulusta yksi. Siellä myös majoitutaan ja ruokaillaan. Pelkästään tuomareita on listalla turnaussivujen mukaan yli 30.

Kaukaisin joukkue tänä vuonna tulee Jyväskylän kupeesta Säynätsalosta. Joukkueita on mukana 37 ja seuroja viisitoista.

PeU ottaa osaa neljän joukkueen voimin. Turnauksessa minipojat pelaavat kilpa- ja reservisarjaa, samoin mikrotytöt. Lisäksi on mikropoikien ja minityttöjen sarjat. Mini-ikäiset ovat 2012-2013 syntyneitä, mikroikäiset vuotta nuorempia.
PeU:lta on joukkue minipoikien reservisarjassa, mikropoikien sarjassa, minityttöjen sarjassa ja mikrotyttöjen reservisarjassa.
Otteluita tulee pelattavaksi yli 90. Pelit alkavat lauantaina aamuyhdeksältä ja viimeinen ottelu päättyy sunnuntaina kello 19.

Tarkat otteluohjelmat sivulla https://pikkujatti.torneopal.fi/

Jaa artikkeli: