Skip to main content

Pihlan pitkä odotus päättyy torstaina

Pihla aloittaa koulutiensä Perniön Kirkonkylän koulussa.Perniöläinen ekaluokkalainen Pihla Hakko on vanhempiensa mukaan varsinainen pulisija, mutta nyt toimittajan kysymykset hieman jännittävät. Lisää jännitystä viikkoon tuo tänään torstaina alkava koulu. 
– Kyllä minua vähän jännittää. Olen odottanut koulun alkua koko kesän, sanoo Pihla.

 Eskarista tuttu reppu on pakattu uudella mummin ostamalla pinkillä penaalilla ja uusia vaatteitakin on koulua varten hommattu. Lukutaito on jo opittu, joten kesällä on luettu mummin antamaa kirjaa. Myös kirjoittaminen sujuu ainakin nimien osalta. 
– Matematiikasta voisi tulla suosikkiaineeni, sillä tykkään siitä. Se on helppoa.

Osa Pihlan kavereista aloittaa samassa Kirkonkylän koulussa ja isoveli Veikkokin käy samaa koulua, joten tuttuja löytyy koulun pihalta torstaina paljon. Koulumatkaa Pihlalle kertyy  viitisen kilometriä, mutta sen hän taittaa kaksi ensimmäistä vuotta taksin kyydissä.

Pihlan kanssa Kirkonkylän koulussa aloittaa tänään 31 muuta ekaluokkalaista:  yhdeksän  vähemmän kuin viime vuonna. 
– Ensi vuoden syksyllä näyttää aloittavan 45, joten tänä syksynä tulee pieni notkahdus, kertoo Kirkonkylän koulun rehtori Sirkku Leikkonen.

Teijolla ekaluokkalaisia aloittaa, mutta varmoja lukuja rehtori Mikko Linna ei lupaa ennen kuin ensimmäiset koulupäivät on käyty. Saurussa rehtori Anssi Örling on huolestunut, sillä ekaluokkalaisia aloittaa vain kaksi kappaletta.
Toijan koulun rehtori Risto Hemmilä arvelee tänä vuonna ekaluokkalaisten määrän samaksi kuin viime vuonnakin.
 – Todellisuus paljastuu vasta loppuviikosta, sillä huoltajat eivät välttämättä ilmoittele meille muutoksista.

Särkisalossa aloittaa taas poikkeuksellisen iso ekaluokkalaisten määrä. 
– 10 ekaluokkalaista on harvinaisen iso ikäluokka, vaikka meillä ikäluokat vaihtelevat paljon. Viime vuonna aloitti 6 ekaluokkalaista, kertoo Särkisalon koulun rehtori Matti Korpi. 

Särkisalossa ollaan myös innoissaan iltapäiväkerhon aloittamisesta. 
– Meillä ei ole koskaan ennen ollut iltapäiväkerhoa, sillä osallistujia ei ole ollut tarpeeksi. Nyt minimi 8 on kuitenkin jo ilmoittautunut ja se on oikein positiivista.

Lisää koulukuulumisia 8.8. painetussa lehdessä. 

Jaa artikkeli: