Skip to main content

Pieniin kirjastoihin pian vaikka pyhäaamuna

Irja Westberg esittelee uusia aukioloaikoja: omatoimisesti Särkisalon kirjastoon pääsee jatkossa joka päivä klo 7-20. Pienten lähikirjastojen palvelu paranee kirjasto kerrallaan.
Omatoimikirjastojen avajaisia vietetään ensi viikolla Särkisalossa, Kiskossa, Suomusjärvellä ja Kuusjoella.

Omatoimisuus tarkoittaa, että kirjastossa voi asioida joka päivä ja hoitaa lainat ja palautukset automaatilla. Henkilökunta on paikalla entisten aukioloaikojen mukaan.
–Palveluajat säilyvät ennallaan, vahvistaa Särkisalon kirjastosihteeri  Irja Westberg.

Itsepalveluvarustuksena on lainaus- ja palautusautomaatti ja tavaratalosta tuttu portti ovella .Särkisalossa asiakas joutuu käyttämään korttia ja koodia kaksi kertaa, Särkisalokodin ulko-ovella ja kirjaston ovella.Kirjastoon kuljetaan vetäisemällä lukossa kirjastokorttia ja näppäilemällä numerokoodi. Koodi on sama, jota tarvitaan, jos varaa aineistoa Vaski-kirjastosta verkossa. Koodin saa kirjastosta.Lainaamatta kirjaa ei saa ulos talosta. Jokaiseen kirjaan on kiinnitetty tunniste, jonka lainausautomaatti deaktivoi.
–Vähän on oltu myös huolissaan ilkivallasta, en usko siihen ja jos jotain tapahtuu,  tiedetään kuka korttiaan on käyttänyt

.Kirjastonkäyttäjien kommentit itsepalvelun tulosta ovat olleet myönteisiä.
–Itsekin olen paremmalla mielellä lomalla tai jos vaikka koulutus sattuu aukiolopäiväksi, ei tule kommentteja ”taas se on kiinni”.  Asiakkaat saavat poissaolosta huolimatta lisää lukemista.Sama koskee mökkiläisiä; lukemista saa läpi kesän. Osaksi mökkiläisten palvelun perua ovat kirjaston aukioloajat.

Omatoimikirjaston vihkiäisiä vietetään ensi viikolla,  laskiaistiistaina kello 14-16.

Jaa artikkeli: