Skip to main content

Työttömyystilastojen pelätään edelleen kääntyvän synkempään suuntaan.
Eräiden arvioiden mukaan  lomautukset kääntyvät kevätpuolella irtisanomisiksi.    
Lähialueen viimeisimpien huonojen uutisten joukossa on tieto Abloyn yt-neuvotteluista Kemiönsaarella.
Satakunta työtöntä lisää ei varmasti ole tervetullut tieto Kemiönsaarelle, jota taantuma suoraan ja välillisesti on kohdellut muutenkin kaltoin.    Saloon asti voi heijastua myös tiistainen tieto Turun telakan massiivisista irtisanomisista.
Jotain positiivistakin on ilmassa. Viime viikolla tuli tieto hankolaisen Forcitin jättitilauksesta Ruotsiin;  kaupan arvo on jopa 75 miljoonaa euroa.   
Heijastevaikutuksen, tällä kertaa positiivisen, soisi ulottuvan myös Raaseporin ja Salon rajan yli.  Jotain eksoottiseltakin vaikuttavaa on aluillaan Vakka-Suomessa, kunhan Uuteenkaupunkiin kaavailtu jopa sata henkeä työllistävä soijatehdas käynnistyy.
Tilanne on silti edelleen vaikea, vaikka synkkien uutisten seassa on jokunen valopilkkukin.

Ensimmäinen lumitalvi

Meneillään oleva talvi on sääennusteiden puolesta herättänyt enemmän keskustelua kuin talvet vähään aikaan.   Napakoista pakkasista ja lumesta on osattu nauttia monin tavoin. Viime päivien sumu puki puut harsoon, jota on ihailtu ja kuvailtu ja hiihtoladuilla käy tasainen suihke.
Ei iloa ilman pientä ohjeistamista: joukossa on muun muassa monta nuorta autoilijaa, jolle pakkas- ja lumitalvi ovat pakostakin ennenkokematon ilmiö.   Kokemattomien olisi syytä pitää maltti matkassa – ja kokeneempien suhtauduttava tähän ymmärtävästi.   
Kunhan tämä muistetaan, talvikeleistä nauttiminen jatkukoon.

Jaa artikkeli: