Skip to main content

Pidätys Kemiön pahoinpitelyssä – muuta ratkaisevaa ei tapahtunut

 

Toinen alkoholistihoitolasta karannut miueshenkilö joka on Kemiön jutussa kolmen epäilyksenalaisen joukossa, pidätettiin myöhään maanantai-iltana lähellä Oulua.  Hänet tullaan kuljettamaan Turkuun lähempiä kuulusteluja varten. Edelleen kateissa ovat sen sijaan toinen alkoholistihoitolasta karannut Aimo Pietari Viljakainen ja ehdonalaisessa vapaudessa oleva Tauno Kustaa Kylmänen.
Sairaalasta tiistaina saatujen tietojen mukaan on mv.Hollmen jo osittain tajuissaan mutta kuulusteluja ei vielä hänen heikon tilansa vuoksi ole aloitettu.

On tuskin luultavaa, että Kemiön pahoinpitelyjutulla on jotakin yhteyttä vielä selvittämättömään Bodomjärven kolmoismurhaan, vaikkakin muutamat epämääräiset tuntomerkit saattaisivatkin aiheuttaa sellaisen ajatuksen, mainitsi Keskusrikospoliisin päällikkö, poliisineuvos Kosti Vasa.

Uudenkirkon pitäjäjuhla Salossa – ensi vuonna Perniössä

Nyt on Karjalan Kannas hiljaa ja Uusikirkko vaikenee. Mutta niin ei ole tapahtunut uuskirkkolaisten sydämissä, lausui Turun Karjalaisten puheenjohtaja, professori Toivo Salmi juhlapuheessaan Salossa sunnuntaina vietetyillä Uudenkirkon pitäjäjuhlilla, joita mm.tasavallan presidentti Urho Kekkonen puolisoineen kunnioitti läsnäolollaan.

Juhla alkoi Perniön poikatorvisoittokunnan säestämänä yhteisesti veisatulla suvivirrellä, minkä jälkeen puhujalavalle astui Uusikirkko-säätiön puheenjohtaja mv. Toivo Mannonen pitämään tervehdyspuhetta.
Puhujalla olikin viikon vanhat terveiset tuotavanaan entisestä kotipitäjästä, jonka sankarihautausmaan hän kertoi nyt muuttuneen pallokentäksi.

Sää oli ollut mitä kaunein eikä väliajalla alkanut pieni sadekaan pystynyt tunnelmaa rikkomaan, toipahan vain tasavallan presidentin puolisoineen katoksen penkeille tavallisten ihmisten keskelle.

Jutut poimittu 13.7.1961 ilmestyneestä Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: