Skip to main content

Peurakolariturvallista tietä ei seudulla ole

Perniössä ns. Aseman suoralta on kirjattu neljän vuoden aikana lähes 20 hirvieläinkolaria.

Eteläisessä Salossa hirvieläinkolarin riski vaanii etenkin kantatie 52:lla ja Kemiön ja Perniön välisellä tiellä.
Poliisin ja riistakeskuksen kartta-aineistosta vuosilta 2015-2019 käy ilmi, että alueen vilkkaimmat tiet, kantatie Perniöstä Saloon ja maantie Kemiöstä Perniöön ovat tässä suhteessa tasaisen vaarallisia tieosuuksia: erityisen tiheään peurakolareita on kirjattu Perniön ja Tenholan välille Tuulhattuun sekä koko välille Tenholasta Tammisaareen.
Niin ikään Salon ja Perniön välillä Pohjankylässä on kasauma sekä peura- että hirvikolareita. Hirvien suhteen pahinta aluetta on Salon ja Perniön välillä matka Yliskylästä Kavilaan sekä Ylönkylän alue.
Riski ei katso nopeusrajoitusta eikä valaistuksen määrää: Teijon kylältäkin on kirjattu peurakolareita ja Teijon ja Salon välillä Merikulmalla on kasautuma onnettomuuksia.
Eteläisen Salon kestopäällystetyistä teistä ei ainutkaan ole kolariton, ja hiekkateiltäkin esimerkiksi Saarenjärventiellä on kirjattu yksittäisiä onnettomuuksia. Koko Saloon on aineistossa kirjattu hirvi- ja peurakolareita yhteensä 1475 ja Raaseporiin 1344 tilastovuosien aikana.
Kemiöntiellä tihentymä peura- ja kaurisonnettomuuksia on Strömman kanavaa edeltävällä peltoaukealla. Ehkä yllättäen Särkisalon Isoluodolle on kirjattu eläinkolareita vain muutama.

Jaa artikkeli: