Skip to main content

PeU Basket vahvistui levypalloekspertillä

PeU Basketin riveissä pelaa pitkiä ja vielä pidempiä miehiä: Taneli Lindströmillä on mittaa 183 senttiä, Niko Huoposella sentti vähemmän, mutta Jaiquan Jamisonin päälaki huitelee peräti 203 sentin korkeudella.

Lokakuun puolessa välissä miesten I divisioona B:ssä kautensa aloittava PeU Basket on saanut riveihinsä pitkän miehen, joka taitaa erityisesti levypallot. Saiquan Jamison liittyi PeU Basketin harjoituksiin toissaviikolla. Suomeen hän saapui 20. elokuuta.
– Tämä on ensimmäinen matkani USA:n ulkopuolelle. Ensimmäiset kaksi viikkoa olin karanteenissa Salossa. Ruoat toimitettiin kotiin ja pikkuisen lenkkeilin. Kun aloittelin harjoituksia Salon Vilppaan kanssa, kuntoni ei ollut tietenkään kovin hyvä. Nyt olen jo onneksi huomattavasti paremmassa kunnossa, kertoo Saiquan Jamison.

Harjoittelu miehen kotimaassa Yhdysvalloissakaan ei ollut mahdollista normaaliin tapaan koronaviruksen vuoksi.
– Kuntosaleja suljettiin, samoin myös julkisia ulkona olevia koripallokenttiä. Yritin pitää kuntoa yllä 2-3 mailin juoksulenkeillä ja yksityisille kuntosaleillekin pääsin lopulta.

Jamison pelasi viime kauden Bowie State Universityn joukkueessa Yhdysvaltain yliopistosarjassa.

Saiquan Jamisonilla on erityistaito, josta hän voi olla ylpeä. Jamison oli kaudella 2018-19 Yhdysvaltain yliopistokoripallon paras levypalloissa. Koko neljän vuoden yliopistourallaan hän saavutti kaikkiaan 1082 levypalloa.
– Pelini on silti vasta kasvamassa. Haluaisin olla monipuolisempi, kehittää jalkatyötä ja ketteryyttäni, listaa Jamison kehityskohteitaan.
– Haluan auttaa joukkuetta, jotta sillä olisi mahdollisuudet voittoihin.

Koko juttu 1.10. lehdessä. 

Jaa artikkeli: