Skip to main content

Petun lossin kaupungin avustuksesta erimielisyyttä

Petun lossin kaupungilta saamasta rahoituksesta on syntymässä köydenvetoa.
Salon kaupunkikehityslautakunnan tiejaosto päätti esittää lautakunnalle, että Petun lossin kaupungilta saama raha pysyy tänä vuonna alle 5000 eurossa. Petun yksityistielossin hoitokunta esitti, että kaupungin osuutta olisi nostettu. Hoitokunta muistutti, että esimerkiksi Paraisilla kaupungin osuus on selvästi suurempi kuin Salossa.
Jaosto totesi, että tämän vuoden määrärahat on jo talousarvioon merkitty, mutta ensi vuoden talousarviota laadittaessa selvitetään, onko nostamiselle perustetta. Tieto päätöksestä ei ehtinyt viime viikon lehteen.

Petussa ei tyydytä esitykseen tuosta vaan. Hoitokunta lähetti kokouksen jälkeen lautakunnalle kirjeen, jossa se toteaa, että asiaa oli esitelty vuoden 2018 kustannusten perusteella.
Hoitokunnan puheenjohtaja Heikki Liede muistuttaa kirjeessä, että viime vuonna kustannukset kuitenkin nousivat lossin kallistuneen vuokran ja huoltosopimukseen lisättyjen omavastuiden takia.
Tilinpäätöstietojen mukaan viime vuosi oli 13 000 euroa tappiollinen, joten osakasmaksuja oli nostettava. Viime vuonna lossin kulut olivat noin 288 000 euroa ja valtion avustusosuus oli noin 75 prosenttia. Kunta ja valtio yhdessä avustivat lossia 215 000 eurolla. Osakkaiden maksuosuudeksi jäi noin 70 000 euroa ja taso on sama tänä vuonna.

Hoitokunta toteaa, että Salo avusti lossia 4600 eurolla viime vuonna, Paraisten avustus per lossi oli 25 000 euroa.

 

 

 

Jaa artikkeli: