Skip to main content

PetriS kasvaa Halikkoon

Petri ja Nina Sirén sekä Design Hillin Anu ja Tony Pelander kertoivat yhteistyöstä keskiviikkona.

–Ilman koronaa olisimme nyt Pariisin suklaamessuilla, sanoi Petri Sirén Halikossa Design Hillin tiloissa keskiviikkona.

Korona pisti suunnitelmat kansainvälistymisestä tältä haavaa jäihin ja eilen kerrottavaa oli siitä, miten  Petri ja Nina Sirénin luotsaama PetriS kasvaa paikallisesti.

Yritys asettui Mathildedaliin vajaat kolme vuotta sitten:  suklaapuoti ja kahvila avattiin kevättalvella 2018.  Nyt  yritys laajentaa toimintaansa Halikkoon:  Design Hillin yhteyteen avataan sekä myymälä että suklaastudio, jossa praliineja valmistetaan.
–Lopulta voimme näyttää ihmisille, miten valmistus todella tapahtuu, Nina Sirén sanoo.

Osin PetriS saa tiloja käyttöönsä Design Hillin nykyisestä kiinteistöstä, osin perusteilla olevasta laajennusosasta.   Tilaa tarvitaan myös verkkokaupan tarpeisiin.   Tavoitteena  on saada  uusi myymälä auki ensi vuoden maaliskuussa.   Toiminta Mathildedalissa jatkaa toimintaansa edelleen, samoin Porvoon-myymälä.   Tuotteiden valmistus keskittyy nyt Saloon.

Yrityksen tuotteita, praliineja ja muita käsintehtyjä suklaaherkkuja on valmistettu Porvoossa ja myös Mathildedalissa on tuotantotilat.

–Tuotannon siirtämistä kokonaan Mathildedaliin on mietitty, mutta vanha rakennus kärsisi siitä liikaa, Petri Sirén sanoo.

Ilonaihe tekijälle on se, että nyt uusi keittiö rakennetaan kokonaan suklaan ehdoilla alkaen pohjaratkaisusta ja lämpötiloista.

–Koneistustakin voidaan lisätä, mutta käsityö säilyy tuotteissamme aina.

Koko juttu 29.10. lehdessä. 

 

Jaa artikkeli: