Skip to main content

Petokyydeistä päätöksiä tapaus kerrallaan

14.1.202120 tammikuun, 2021Uutiset
Pikkubussi hämärällä tiellä.

Koulutaksi aamulenkillään Perniössä.
Arkistokuva on viime syksyltä.

Salon koulukuljetusperiaatteita myllätään uusiksi. Eteläisessä Salossa on keskusteltu muun muassa susista ja siitä, pitäisikö kyytien pelisääntöjä niiden vuoksi uudistaa.

Esityksenä on, että poikkeusjärjestelyjä kyyteihin tehdään, jos niille on akuutti tarve. Näin on esimerkiksi silloin, jos alueella liikkuva susi tai karhu on vahingoittunut tai sairas tai jos alueella liikkuu susia, jotka eivät käyttäydy lajityypillisesti. Listatekstin mukaan tällöin on kyseessä viranomaisilta saatu tieto siitä, että susi tulee toistuvasti lyhyen ajan sisällä lähelle asutusta ihmisistä välittämättä tai saalistaa kotieläimiä.

Listalla todetaan, että riista-asiantuntijoiden lausuntojen ja esimerkiksi infotilaisuuksissa saatujen tietojen perusteella susi ei ole Salon alueella aiheuttanut vaaraa ihmiselle tai käyttäytynyt niin, että olisi perusteltua järjestää yleisesti koululaiskuljetuksia missään Salossa.

Opetuslautakunta antoi tiistaina oman lausuntonsa ja näytti esityksille vihreää valoa. Varsinaisesti asiasta päättää ensi viikolla kaupunkikehityslautakunta.

Jaa artikkeli: