Skip to main content

Peruskoulunsa päättäviä surettaa vain kevään yhteisen ajan vähyys

 Yhdeksäsluokkalaiset Siiri Lempiäinen, Helmiina Johansson ja Julia Venhomaa grillasivat kotitaloustunnilla makkaroita, vaahtokarkkeja ja kasvisnyyttejä. Kaikki heistä suuntaavat lukioon.Seitsemäsluokkalaiset nauttivat maanantaina kotitaloustuntinsa makkaran, kasvisnyyttien ja vaahtokarkkien grillaamisen merkeissä vanhan lukion kyljessä.
– Viimeisten viikkojen aikana ei havitella pedagogisia tavoitteita vaan huolehditaan turvaväleistä, käsien pesusta ja lisäksi yritämme olla mahdollisimman paljon ulkona. Tämä on hyvää harjoittelua syksyä varten. Kotitaloudessa emme ole vielä grillanneet, joten nyt siihen tuli oikein sopiva hetki, kertoo Perniön yhteiskoulun kotitalousopettaja Hanna Kivikoski.

Nuorten kouluarjessa muutokset ovat selkeitä. Opettajat muistuttavat jatkuvasti käsienpesusta ja turvaväleistä ja tunnit järjestetään samassa luokassa.
Edes ulkotunnit eivät ole saaneet seitsemäsluokkalaisia perumaan tuntemuksiaan kouluarjesta verrattuna etäkouluun.
– Ihan kiva tulla takaisin kouluun ja ulkotunnitkin ovat kivoja paitsi silloin, jos on kylmä, Essi Pyykkö sanoo.

 

– Enemmän tämä on luovempaa ja rennompaa koulunkäyntiä. Yksi koe oli, mutta muuten on katsottu elokuvia ja muita ohjelmia sekä juteltu paljon niistä tehtävistä mitä etäopiskeluaikana tehtiin, kertovat yhdeksäsluokkalaiset Julia Venhomaa ja Helmiina Johansson.

Kummallakaan ei ollut suurempaa tarvetta nostaa numeroitaan viimeisenä keväänä, mutta mahdollisuuksia siihen he pitivät hyvänä.
– Mielestäni opettajat ovat antaneet paljon enemmän nyt myöden asioissa, ja sen vuoksi numeroita on voinut helpommin nostaa, Venhomaa arvioi.

Lisää kuulumisia 20.5. lehdessä!

Jaa artikkeli: