Skip to main content

Perniössä ideoitu sovellus voisi tuoda lohtua miljoonille sairastuneille

Alina Peltola ja Liinu Jokela esittelevät yritysideansa tiistaina Turussa.Vakavasti sairastunut sen tietää, mitä tarvitaan hoidon lisäksi. Vertaistukea ja tietoa, ja tätä ovat kipeästi vailla myös sairastuneen omaiset ja läheiset.

Jos yksi perniöläisidea muuttuu todeksi, on tulevaisuudessa syöpää sairastavilla ja heidän omaisillaan puhelimessaan käytössä maailmanlaajuinen sovelllus, Worldwide cancer app.
Ajatuksen takana ovat Perniön yhteiskoulun yhdeksäsluokkalaiset Alina Peltola ja Liinu Jokela.
Heidän yritysideansa on menestynyt semifinaaliin asti Ambassador´s Entrepreneurial Challenge-kilpailussa. Kilpailun isä on Yhdysvaltain entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck, ja viime vuonna siihen pyrki kaikkiaan 152 koulutiimiä eri puolilta Suomea. 

Alueellinen finaali pidetään Turussa ensi tiistaina, ja siellä Alina Peltola ja Liinu Jokela esittelevät ideansa sanallisesti ja videon avulla.
Siis millaista yritysideaa? Kaksikon kehittelemä sovellus on tarkoitettu syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Sen kautta voi saada tietoa sairaudesta, päästä keskustelemaan muiden samassa tilanteessa olevien kanssa, ja lisäksi sovellukseen voidaan yhdistää vaikka verkkokauppa, jonka tuotto menee syöpäpotilaiden hyväksi.

–Lisäksi sitä kautta voisi saada tietoa esimerkiksi tulevista tapahtumista, selvittää Alina Peltola.
Hän on itse sairastanut leukemian, ja ajatus sovelluksesta syntyi varsin pian, kun yrittäjyyskurssilla oli tullut eteen mahdollisuus osallistua kilpailuun.

Jaa artikkeli: