Skip to main content

Perniössä 22 kylän nimet suomenkielisiksi

 

Perniön kunnanhallituksen 7.10.1960 esittämän anomuksen mukaan on maanmittaushallitus 23.3.1964 päättänyt muuttaa ja vahvistaa seuraavien Perniön kunnassa olevien 22 kylän nimet suomenkielisiksi allamainitulla tavalla:
Boböle- Puopyöli, Bondböle- Puontila, Breitsböle-Preitti, Broända-Provani, Ekkulla-Eikkula, Ervastböle-Ervasto, Foudila-Foula, Hinkkaböle-Hinkkala, Isopakapyöli- Iso Pakapyöli, Kaukonböle- Kaukonpyöli, Koskis-Koski, Lappnäs-Lappi, Lassinböle-Lassinpyöli, Liide-Liiri, Långvik-Lanviiki, Mutais-Mutainen, Pääris-Päärinen, Soukkaböle-Soukka, Träskböle-Järvenkylä, Vähäpakapyöli – Vähä Pakapyöli, Öfverbygård-Yliskylä.

Pitäjältä saksittua:

Perniön ja Särkisalon yhteisen kansalaiskoulun urakkasopimus on allekirjoitettu.  Perniössä pitkän aikaa kiistakapulana ollut asia on ratkennut.  Tosin kiista ei koskenut itseään koulua, vaan paikkakysymys oli “arvovaltakysymys2.  Kaksi vahvaa puoluetta, “peltomiehet” ja “rinnemiehet” kävivät melko kovakouraista mittelöä asiasta.
Voittajiksi selviytyivät peltomiehet ja Rakennus liike L&P&L Louhi, jonka kouraan annettiin rakennustöiden pääurakka.

Perniön kirkonkylän keskustaan Osuuskassan uuden liiketalon edusalle on ilmestynyt puhelinkioskin kuoret.  Tämä uudistus on varmaan paikallaan, koska monellekin vieraalle ja myöhemmin illalla ja yöllä liikkujalle tuottaa vaikeuksia puhelimen käyttö esim. taxin hankkimisessa.  Päivälläkin voi joustavasti tällä “lanttikoneella” hoitaa asioitaan.  Onkin vain toivottavaa, että lähiaikoina asennettava kone ja puhelinluettelo saavat rauhan kaikelta ilkivallalta. Jos ilkivaltaa näiden suhteen harjoitetaan, puhelinautomaatti ei vastaa tarkoitustaan ja puhelinyhtiuö  tulee varmasti tästä vetämään omat johtopäätöksensä poistamalla koneen.

Jutut lyhennetty 15.10.1964 ilmestyneestä lehdestä

Jaa artikkeli: