Skip to main content

Perniönseudun Osuusliikkeen keskusmyymälän

50 vuotta sitten markkinoitiin muun muassa rippilahjoja. uudistustöiden ensimmäinen vaihe on loppuun suoritettu. Viikonvaihteessa siirretään ruoka- ja siirtomaatavarat uusittuun osastoon entiseen kangasmyymälään. Tämän jälkeen uudistustyöt jatkuvat nykyisen ruokatavaraosaston kohdalla, johonka sen valmistuttua sijoitetaan osa siirtomaatavaroista, kemikalio-osaston tavarat sekä taloustavaroita.
Nykyinen liikkeen siirtomaarautaosasto kalustetaan myös uudelleen ja yksinomaan talous- ja rautatavaroita varten. Näin muodostuu Perniönseudun Osuusliikkeelle tilava ja  nykyaikainen yhtenäismyymälä, jonka myymäläpinta-alaksi tulee kaikkiaan 263 m2.

Perniön kunnanvaltuuston kokous

Kunnan opintorahasto perustettiin ja hyväksyttiin rahastolle säännöt.
Perniön kunnalle päätettiin perustaa opintorahasto, jonka peruspääomaksi päätettiin luovuttaa 5000 mk kunnan hallinnassa olleiden pienten erillisten rahastojen säästöt.

Kunnanhallitus esitti selvityksen Perniön museorakennusten tähänastisista kunnostustöistä, niiden kustannuksista, ilmoittaen samalla että opetusministeriö oli myöntänyt avustusta tähän tarkoitukseen 4000 nmk.  Ilmoituksen mukaan valmistunevat suunnitellut korjaukset kuluvan kesän aikana. Museorakenmnuksiin tulee mm keskuslämmitys, öljylämmitteinen.

ILMOITUS

Tulkaa mukaan perustamaan kaivos kotiseudullemme!

Ajatelkaa, mitä merkitsisi kaivoksen perustaminen koiseudullemme – ja koko maalle. Tekin, mies tai nainen, nuori tai vanha, voitte auttaa tässä asiassa. Esim. Outokumpu Oy:n kaivokset ovat saaneet alkunsa tavallisen kansanmiehen lähettämästä näytteestä. Malmikivi voi löytyä vaikkapa kotitalonne liepeiltä. Kehoittakaa lapsiannekin harrastamaan tätä terveellistä ja arvokasta työtä – malminetsinää.  Outokumpu oy maksaa 10 000 mk näytteestä, joka johtaa taloudellisesti käyttökelpoisen malmin löytöön ja lisäksi vielä muita mukavia rahapalkintoja parhaista lohkareista.

Malmikiven tunnette siitä että se on tavallista raskaampi, rikotulta pinnaltaan metallinvärinen ja -kiiltoinen ja jättää lasittamattomaan posliiniin tumman tai värillisen viirun. Sen voi tuntea ilman geologisia taitoja, mutta mikäli tahdotte perehtyä paremmin asiaan, tilatkaa Malminetsijäin opas alla mainitusta osoitteesta.

LÄhettäkää näytteet ja tiedot osoitteella:
Outokumpu Oy
Aijalan kaivos
Aijala

Tiedot poimittu 13.6.1963 ilmestyneestä lehdestä.

 

Jaa artikkeli: