Skip to main content

Perniön yhteiskoulusta on tulossa myös sirkkulalaisten opinahjo

Kevään ajan jatkunut keskustelu yläkoulujen oppilaaksiottoalueista sai näillä näkymin pisteen tiistaina, kun Salon opetuslautakunta eki asiassa linjauksensa.

 Perniön yhteiskoulu saa syksystä 2014 lähtien oppilaita paitsi totutusti Perniön ja Särkisalon alueilta, myös Salon keskustan eteläpuolelta Sirkkulasta.  Sirkkulalaisia on Perniöön tulossa tämän hetken tiedon mukaan noin 70.  Taustalla on päätös Laurin koulun lakkauttamisesta ja oppilaiden hajasijoituksesta muihin kouluihin.

Lautakunta ei ollut asiasta yksimielinen. Päätös syntyi asiasta äänin 7-6.   Voittaneen esityksen kannalla olivat demarit, vasemmistoliittolaiset, vihreät, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset, vähemmistöön jäivät keskustan ja kokoomuksen edustajat.

Pohjaesityksenä oli kaksi vaihtoehtoa.  Sosiaalidemokraattien esitys oli, että vaihtoehto, jossa kolmas iso tulosuunta Perniöön on Kiskon sijasta SIrkkula, valittaisiin.   Tämä esitys päätyi äänestettäväksi kokoomuksen Tatu Johanssonin esitystä vastaan.  Johanssonin esityksen mukaan Perniötä olisi tehty houkuttelevaksi vapaaehtoisena valintana esimerkiksi opetuksen painotuksia muuttamalla.

Perniön yhteiskoulun rehtori Maija Syrjäläinen totesi tuoreeltaan, että uudet tulijat toki kouluun mahtuvat.
Parhaillaan yhteiskoulun oppilasmäärä on harvinaisen pieni, aloittamassa on vain 180 oppilasta ja joka ikäluokassa ryhmiä on kolme.   Uudet 60-70 oppilasta tietäisivät sitä, että joka ikäluokassa olisi jatkossa jälleen neljä ikäryhmää.
– Tilanne vain normalisoituisi, summaa Syrjäläinen.

Jaa artikkeli: