Skip to main content

Perniön vanhainkoti saadaan uudistettua laitoksen 75-vuotispäiväksi

 

Perniön vanhainkodin II rakennusvaiheen eli yleisen osaston osalta ovat rakennustyöt edistyneet harjannostajaisvaiheeseen, jota tilaisuutta vietettiin uudisrakennuksella perjantaina syyskuun 13. päivänä.
Nyt rakenteilla olevan yleisen osaston varsinaiset rakennustyöt aloitettiin huhtikuun alussa. Tätä työvaihetta edelsi jo yleisen osaston vanhan puurakennuksen purkaustyöt.
Nyt valmistuva yleinen osasto on kuutiotilavuudeltaan 3400m3 ja sisältää mm.. seuraavat huonetilat: 23 yhden hengen huonetta ja 6 kahden hengen huonetta, johtajattaren kanslian arkistoineen, tupakkahuoneen, kylpy- ja huuhteluhuoneet, liinavaatehuoneen, ossastokeittiön ja seurusteluhuoneen.

Rakennusteknilllisesti rakennus on ns. runkovalutalo, jossa ulkoseinät ovat verhotut osittain vihreäksi Mineritlevyllä, osin rapatut. Peltivesikatot ovat ns. pulpettimallia. Koko rakennus on H-kirjaimen muotoinen, jossa nyt rakenteilla oleva yleinen osasto on itäinen sivu, läntinen siipi sairasosasto ja nivelosa keittiö-talouskeskus. Rakennus on matalaa ylksikerroksista tyyppiä soveltuen hyvin maastoon.

Perhekoti perustetaan Perniön Lemunpuistoon

Viime torstaina allekirjoitettiin Perniön kunnantalossa kauppakirja, jolla Pelastakaa Lapset Varsinais-Suomen piiri osti Perniön kunnalta kiinteistön, johon tullaan perheryhmäkoti.
Kuten muistettaneen, otti Pelastakaa Lapset Varsinais-Suomen piiri keväällä päämääräkseen perheryhmäkodin hankkimisen Varsinais-Suomeen.  Näitä perheryhmäkoteja on tähän mennessä toiminnassa jo 5.
Perheryhmäkoti on koti, jossa on vanhemmat ja enintään 10 lasta, ja joka on normaali perhe paitsi siinå, että lapset harvoin ovat sisaruksia, ts. on muodostettu perhe sellaisista lapsista joilla ei ole omia vanhempia tai jotka ilman omaa syytään ovat menettäneet kotinsa ja joutuneet kärsimään onnettomista kotiolosuhteista alkoholismin, sairauden, vanhempien eripuran yms. takia.  

Nyt ostettuun Lemunpuisto-nimiseen kiinteistöön kuuluu noin hehtaarin suuruinen tonttialue, joka on luontonsa puolesta harvinaisen kaunis.
Tilaan kuuluu myös osuus noin 1/2 hehtaarin s uuruiseen keinolampeen, jossa on uintimahdollisuus.  Tontilla oleva rakennus on v.1950 rakennettu talouskouluksi ja sopoii sellaisenaan erinomaisesti perheryhmäkodiksi kuten sosiaaliministeriön edustajat ovat todenneet. Erinäisiä uudistuksia kuten keskuslämmitys sekä tehtävä maalaus- ja siistimistöitä.

Jutut ovat lyhennelmiä 19.9.1963 ilmestyneessä Perniönseudun Lehdessä olleista uutisista.

Vanhainkodista kertova juttu on osuva sattuma: 19.9.2013 kerrottiin, että samaisen vanhainkodin piha-alue remontoidaan.

Jaa artikkeli: